Следва

Анджелина Джоли, Брад Пит и всички деца в ноемврийския Vogue

Риана, Куба и Ани Лейбовиц – какво се случва зад кулисите. От първо лице

Надникваме зад кадър, точно когато Риана стъпва в страната на най-добрите пури и рома. И го правим съвсем...

All fashion преди 8 години

Надникваме зад кадър, точно когато Риана стъпва в страната на най-добрите пури и рома. И го правим съвсем неслучайно – звездата е там, за да снима ноемврийската корица на Vanity Fair с култовата Лейбовиц. Оставаме в приятно очакване на професионалните фотоси като надничаме зад завесата на заснемането им.

Снимките са придружени с разкази от първо лице, споделени от старшия продуцент Катрин Маклеод, за да ни потопят в атмосферата на работния процес, който, вярваме, с това участие и този визуален артист зад камера е довел до изключителен резултат.

И така снимка по снимка Маклеод ни въвлича в едно вълнуващо Хаванско приключение:


"Случи се, докато Риана все още се подготвяше за снимките на стълбището в Ла Гуардия. Ресторантът е страшно известен в Куба. Ние буквално окупирахме цялото място. Персоналът бе невероятен. Мисля си, че бяха малко шокирани, когато влезе Риана, защото, ами, не им бяхме казали какво точно ще правим и с кого. Предлагат страхотна храна, а мохитата не спираха да идват едно след друго. В крайна сметка, доста се заседяхме."


"След като бяхме готови със снимката за корицата, на която Риана е с колата, улиците вече бяха толкова пълни с народ, че просто не можеше да се мръдне. Подаваха се от балконите и от още къде ли не само и само да я зърнат. Беше невероятно."


"Ние направихме изцяло наше разузнаване на локацията – точно най-обикновените улички в Хавана крият толкова много специфична красота."


"Това е друг момент, още когато се подготвяхме за заглавната снимка. На кадъра е Юзеф Уилямс, дългогодишен фризьор и стилист на Риана. Те двамата заедно са отговорни за едни от най-иконичните ѝ трансформации. За тази снимка, той уви косите ѝ в красив смарагдов шал, който перфектно съвпадна с цвета на колата ни."


"Това е след снимките за корицата. Риана влезе в тълпата, за да се срещне с хората. Ани продължаваше да снима и напълно естествено, досещате се, тя поздравяваше феновете. Тук, в случая, Риана се доближи до господина с количката с цветя и той ѝ подари букет, тя ги взе и се разхождаше по улиците с цветята. Изглеждаше толкова щастлива, сияеше. Нищо, което да е било поместено в сценария..."


"Колата на снимката принадлежи на Роза Бош, която продуцира известния документален филма на Вим Вендерс - Buena Vista Social Club, и която е важна фигура, за да се случи тази фотосесия в Куба. Това е наистина рядка кола – Chevy Impala от 1959, абсолютно същата – и модел, и производство, е карал Че Гевара. Има страшно много кабриолети в Куба, но тази е единствена. Ани тотално се влюби в нея."


"Роза предложи на Ани да отидем с Риана до Egrem studios на улица „Сан Мигел“, в центъра на Хавана. Риана трябваше да запише някои неща и докато бе вътре, Ани снимаше хората на улицата."


"Беше невероятно да гледаш как работят Ани и Риана заедно. Имат наистина специална връзка, Ани таи страхотен респект по отношение на работата на Риана като артист. Аз се вдъхновявах, гледайки колко много обича да общува с феновете си певицата. Когато свършиха снимките, много кубинци дойдоха да ни благодарят, че сме я довели тук, бе ясно колко много я обичат."
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.