Следва

Китайският архитект Ма Янсонг връчи награди от по 6000 евро на международния конкурс за дизайн на Roca jumpthegap

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Тази седмица любимите седем цитата идват директно от вдъхновяващия, драматичен и завладяващ филм за живота на един от най-великите умове на нашето време - Стив Джобс...

Celebrities преди 8 години

Тази седмица любимите седем цитата идват директно от вдъхновяващия, драматичен и завладяващ филм за живота на един от най-великите умове на нашето време - Стив Джобс. Впускаме се надълбоко в мислите на човека, променил завинаги лицето на технологичния свят, за да видим коя е движещата сила, способна да промени реалността и да ни накара да освободим съзнанието си за велики дела.

Скоро се навършиха четири години от смъртта на Дожбс, но думите, изречени от него са живи, продължават да ни учат и въздействат, така че да повярваме в силата на собствените си способности и никога да не се предаваме пред препятствия и неуспехи.

Силна личност и голям човек, това казваме за основателя на Apple, и понеже постиженията му да са невероятни и това, което е дал на света - наистина значимо, днес с уважение цитираме някои от най-стойностните му съвети към нас, считайки ги за още по-ценни и незаменими с всеки изминал ден.

"Аз не съм отхвърлил стойността на висшето образование. Просто казвам, че е за сметка на опита."

"Всичко около нас, което наричаме живот, е направено от хора, които не са по-умни от теб самия, но ти можеш да го промениш, можеш да създадеш свои собствени неща, които другите да използват."

"Ние трябва да направим малките неща незабравими."

"За лудите, за различните, за бунтарите, за размирниците, за кръглите гвоздеи в квадратните дупки… за онези, които виждат нещата по различен начин – те не се придържат към правилата. Можеш да ги цитираш, да не се съгласяваш с тях, да ги възхваляваш или да ги очерняш, но единственото, което не можеш да направиш, е да ги игнорираш, защото те променят нещата. Те тласкат човечеството напред, и макар някои да ги смятат за луди, ние виждаме в тях гении, защото онези, които са достатъчно луди, за да мислят, че могат да променят света, са тези, които наистина го правят!“

"Хората смятат, че концентрация означава да казваш „Да” на нещото, върху което се концентрираш. Но изобщо не е така. Концентрация е да казваш „Не” на стотиците останали добри идеи. Трябва да избираш внимателно.”

"Когато бях на 17 г., прочетох един цитат, който казваше: "Ако всеки ден живееш така, сякаш ти е последен, някой ден ще се окажеш прав." Това имаше голямо отражение на живота ми и след това вече 33 години гледам в огледалото всяка сутрин и се питам "Ако днес е последният ден от живота ми, искам ли да правя това, което ще правя днес?" Когато отговорът беше "не" няколко дни поред, знаех, че е време за промяна."

"Вие трябва да имате проблем, който искате да разрешите, грешка, която искате да поправите."

More Celebrities

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 13 часа

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.