Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 26.10 – 1.11

Хрупай, зайко, да растеш! Чудна морковена диета

Есента е богата на продукти с помощта на които можем без особени усилия да сложим фигурата си в ред. Едни от тях са морковите...

Health преди 8 години

Есента е богата на продукти с благоприятен за фигурата ефект. Един от тях са морковите. Този незаменим зеленчук е много богат на витамини, минерали и микроелементи и диета, основаваща се на Негово хрупкаво величество, се понася лесно, дава добри резултати и позволява не само да се намали теглото, но и да се изчисти организмът от токсините. 

Същност и принципи на диетата

Тридневната морковена диета е екстрен метод за есенно намаляване на теглото, за тези, които непременно трябва да свалят 3-4 килограма. Забележително е, че спазвайки тази диета, не е нужно да отделяме много време за готвене, тъй като в действителност единствената храна, която ще ядем, е салата от моркови. Приготвянето й е просто: към 1 кг. настъргани моркови се добавят 2 ябълки, чаена лъжичка мед, малко лимонов сок и една супена лъжица зехтин.

Тази салата трябва да се раздели на 5 еднакви порции и да се приема на всеки 2-3 часа. Също така не трябва да се забравя пиенето на вода, може зелен чай и чашка кафе сутрин. Освен това на закуска е позволено чаша кисело мляко, на обяд - 3 печени картофа, а за вечеря - малко сварени пилешки гърди. А през деня може да се изпие чаша пресен ябълков сок.



Менюто не е толкова оскъдно, както на много други моно диети. Както споменахме по-горе, диетата е лесно поносима и не изисква предварителна подготовка.

При необходимост от сваляне на повече от 4 кг може да увеличим продължителността на морковената диетата, придържайки се към указания хранителен режим. За да разнообразим менюто, в салатата може да добавим различни плодове: портокал, киви, нар и т. н.

С оглед на това, че основните продукти на тази диета узряват през есента, тя е най-доброто време за морковена диета. Морковите е добре да се ядат сурови. В суров вид те имат гликемичен индекс 30, а варени - 85. Разликата е огромна, нали?



Запазване на резултата

За да запазим резултатите след края на диетата с моркови, трябва да се придържаме към принципите на доброто хранене. Това не означава, че до края на живота си, трябва да забравим за захарта и шоколада. Просто храненето трябва да бъде изградено на някои основни правила: въглехидратите се консумират сутрин, а вечер количеството им в храната намалява и преобладават белтъчните храни. Важно е също така да не се отклоняваме от принципа на раздробеното хранене и да ядем на често, но по малко.

В допълнение, жизнено важно е да не забравяме течностите. Тъй като много често, придържайки се към водния режим по време на диетата, напълно забравяме за него след като я приключим. А това е ПОГРЕШНО. Не трябва да се забравя, че за да запазим теглото и да предотвратим образуването на целулит, организмът се нуждае от 1,5 литра вода на ден.
 

More Health