Следва

Throwback Thursday: Хармонията на бялото петно

Стил урок на седмицата: Наученото от Сеул

Фенове сме на това, което се случва в Сеул и след като се прехласнахме по най-доброто от улиците, ни се иска да извлечем няколко стил урока от стрийт стайла там...

All fashion преди 8 години

Фенове сме на това, което се случва в Сеул, и след като се прехласнахме по най-доброто от улиците, ни се иска да извлечем няколко стил урока от стрийт стайла там. Това са неща, които корейските модни фигури тенденциозно избират, а ние можем да си вземем бележка от тях. Е, тези идеи не са се родили или развили само там, разбира се - виждали сме ги и по други модни столици. Но в Сеул ги носят с особената тяхна закачлива осанка, а и признаваме, търсим си повод още веднъж да скочим в стила там, защото особено ни харесва с непрекалената му оригиналност. А и е време да спрем да черпим стилово вдъхновение само от Запада и Севера. И така, видяното и наученото от Седмицата на модата в Сеул:

Нещо около врата

Тесните шалчета категорично са обратно на мода, но всъщност от Сеул нагледно научаваме, че важното не е да има шалче, а каквато и да било лента, която почти да души около врата. Често това не е плат, а chocking бижу. Такова може с всичко, ако ще и със суитчъра Adidas, или поне в Сеул е прието.

Няма обувка (и дреха), която не се носи с чорапки

Категорично, ако искаме да сме в крак с модните тенденции, този крак трябва да носи къс чорап. Какво и да има над него като дреха и под него като обувка - няма значение, носи се с всичко. За който още не е готов, няма проблем, в Сеул показват, че може и само с едно.

За цепката

Ако една дреха завършва с разрези, тя дава голяма възможност за наслагване на няколко пласта, в случай, че е горна. Ако пък е долна, тоест пола, цепката дава възможност за по-груба обувка, високо чорапче или слагане на панталон отдолу. Към тази част включваме и тенденциозното разкопчаване на ризи и поли, за да се покажат голо рамо или съответно коляно и да се направи тоалетът няколко пъти по-интересен. Ако звучи объркващо, ето нагледна илюстрация как залагат корейките на разполовяващи се дължини в своя стил по различни начини.



С периферия

Шапките с периферия тип федора не отминават. Направи ни впечатление при прегледа на аксесоарите, видяни по улиците на Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, но Сеул надминава всички с предпочитания избор точно на тези шапки, и то задължително с абсолютно права периферия.

За дългия топ

Заговорили сме за много дългата и свободна блуза още от няколко седмици, но продължаваме, защото вече и от Сеул получаваме потвърждение, че може да бъде страшно шик. Отдолу може пола, а защо не и панталон тип клош.


 

More All fashion