Следва

Throwback Thursday: Хармонията на бялото петно

Стил урок на седмицата: Наученото от Сеул

Фенове сме на това, което се случва в Сеул и след като се прехласнахме по най-доброто от улиците, ни се иска да извлечем няколко стил урока от стрийт стайла там...

All fashion преди 8 години

Фенове сме на това, което се случва в Сеул, и след като се прехласнахме по най-доброто от улиците, ни се иска да извлечем няколко стил урока от стрийт стайла там. Това са неща, които корейските модни фигури тенденциозно избират, а ние можем да си вземем бележка от тях. Е, тези идеи не са се родили или развили само там, разбира се - виждали сме ги и по други модни столици. Но в Сеул ги носят с особената тяхна закачлива осанка, а и признаваме, търсим си повод още веднъж да скочим в стила там, защото особено ни харесва с непрекалената му оригиналност. А и е време да спрем да черпим стилово вдъхновение само от Запада и Севера. И така, видяното и наученото от Седмицата на модата в Сеул:

Нещо около врата

Тесните шалчета категорично са обратно на мода, но всъщност от Сеул нагледно научаваме, че важното не е да има шалче, а каквато и да било лента, която почти да души около врата. Често това не е плат, а chocking бижу. Такова може с всичко, ако ще и със суитчъра Adidas, или поне в Сеул е прието.

Няма обувка (и дреха), която не се носи с чорапки

Категорично, ако искаме да сме в крак с модните тенденции, този крак трябва да носи къс чорап. Какво и да има над него като дреха и под него като обувка - няма значение, носи се с всичко. За който още не е готов, няма проблем, в Сеул показват, че може и само с едно.

За цепката

Ако една дреха завършва с разрези, тя дава голяма възможност за наслагване на няколко пласта, в случай, че е горна. Ако пък е долна, тоест пола, цепката дава възможност за по-груба обувка, високо чорапче или слагане на панталон отдолу. Към тази част включваме и тенденциозното разкопчаване на ризи и поли, за да се покажат голо рамо или съответно коляно и да се направи тоалетът няколко пъти по-интересен. Ако звучи объркващо, ето нагледна илюстрация как залагат корейките на разполовяващи се дължини в своя стил по различни начини.



С периферия

Шапките с периферия тип федора не отминават. Направи ни впечатление при прегледа на аксесоарите, видяни по улиците на Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, но Сеул надминава всички с предпочитания избор точно на тези шапки, и то задължително с абсолютно права периферия.

За дългия топ

Заговорили сме за много дългата и свободна блуза още от няколко седмици, но продължаваме, защото вече и от Сеул получаваме потвърждение, че може да бъде страшно шик. Отдолу може пола, а защо не и панталон тип клош.


 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.