Следва

CineLibri - първият кино-литературен фестивал у нас

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 26 октомври -1 ноември

null

Events преди 8 години

Хюго Рейс - концерт

Кога: 29 октомври, 21:00 часа
Къде: Mixtape 5

Две години след първото си българско турне Хюго Рейс се завръща в София с нови песни, магнетични ембиънт-блус аранжименти на познати парчета и... нов албум (Elevate My Love с The True Spirit, издание на Glitterhouse Records). Хюго е пътешественик и трубадур-откривател, който за последните три десетилетия има натрупана толкова история, че е някак си трудно да го причислим към определена сцена. В началото на 80-те го виждаме с Ник Кейв & The Bad Seeds като най-младия член на бандата, малко по-късно – като фронтмен на първата австралийска пост-пънк/ню-уейв формация с брас секция – The Wreckery. Следват The True Spirit, Dirtmusic – една от най-оригиналните съвременни банди, черпещи вдъхновение на място от запдноафриканския блус, Fatalists. Соловите му представления носят същия този транс и магнетизъм, характерен както за ранните Bad Seeds, така и за музиката на сонгхай, буа, туарегите и други народи, населяващи Мали и региона, с които Хюго работи активно през последните години.

Вход: билети в мрежата на Еventim на цени от 25 лева. 

Ана Моура - концерт

Кога: 29 октомври, 19:30 часа
Къде: НДК, зала 1

Един от най-красивите гласове на музикалната сцена ще прозвучи в зала 1 на НДК на 29 октомври. Прекрасната португалка - Ана Моура, която българската публика познава от концерта й в зала „България“ преди 5 години, ще зарадва феновете си с разстърстващо си фадо. Няма друг глас като нейния. Той буквално помита слушателското пространство, а одухотвореността и вълнуващите й интерпретации я превъръщат в една от най-пленителните и завладяващи звезди в Европа и Америка. Ана е символ на дълбокия и изразителен стил, олицетворяващ португалската душевност и възпяващ универсални теми като любовта, раздялата и самотата.

Вход: билети в мрежата на Еventim на цени от 50 до 100 лева.

Джейми Уун - концерт 

Кога: 31 октомври, 21:00 часа
Къде: Sofia Live Club

Джейми Уун ще зарадва почитателите си в България с ексклузивен концерт в Sofia Live Club на 31 октомври, точно за празника Хелоуин. На сцената на най-добрия български клуб за жива музика, гениалният певец, продуцент и мулти-инструменталист ще излезе със собствената си група, с която ще изпълни всички свои най-големи хитове до момента. Естествено, ще прозвучат добре познатите “Shoulda”, “Night Air” и “Lady Luck”, както и още изненади в неподражаемия стил на звездата, подготвени специално за българската публика.

Джейми Уун добива популярност през 2010 г. , когато излиза сингълът “Night Air”. След възторжения прием на критиката, парчето се нарежда сред най-добрите за годината. Талантливият изпълнител е завършил престижното Brit School за надарени деца, в което са учили също Адел, Джеси Джей и Ейми Уайнхаус. Уун се дипломира една година преди изпълнителката на “Rehab” и подгрява концертите й, когато тя се превръща в световна звезда.

Вход: билети в мрежата на Еventim на цени от 60 лева.

Драпай - изложба на Румен Нечев

Кога: 27 октомври - 10 ноември, откриване 27 октомври, 18:30 часа
Къде: Галерия "Ракурси"

Драпай, драпай, драпай.
В боята, в глината, в земята - драпай.
Понякога излиза злато и сребро - понякога.
Понякога- нищо.
Драпай, поне остават следи.
Драпай ще – издрапаш!

Известният пловдивски график Румен Нечев експериментира в настоящата си изложба с живопис и керамика, обединени в заглавието „Драпай“.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?