Следва

Време е!

Men`s Exhibit: Близнаците от DSquared - как да бъдеш забелязан

Близнаците Дийн и Дан Кейтън са сред най-отдадените и характерни дизайнери в мъжката мода. Познати със своите екстравагантни ревюта, енергични появи и това, че са винаги заедно...

All fashion преди 8 години

Близнаците Дийн и Дан Кейтън са сред най-отдадените и характерни дизайнери в мъжката мода. Познати със своите екстравагантни ревюта, енергични появи и това, че са винаги заедно, те са двамата канадци зад DSquared2. Изявите им са както в мъжката, така и в дамската мода, но тук се съсредоточаваме главно върху първата част и по отношение на това, което създават, и по отношение на личния им стил. Но двете всъщност съвпадат. Споделяме няколко интересни момента от интервю, което дават преди дни в магазин на Apple в Лондон по темата за стила, модата, легендарното Студио 54 и кога човек е най-креативен.

За модата в колежа Parsons, Ню Йорк

“Първият ден, в който отидохме на училище всички влязохме в голям аудиториум и ни казаха: “Добре, слушайте. Ако не живеете, спите и ядете мода, трябва да излезете на момента, защото това не е работата за вас.” Без да си кажем нищо, вече знаехме, че сме на правилното място.”

*В крайна сметка не го завършват обаче.

Партитата в Студио 54

“Едно лято в Студио 54 се запознахме с всички. Винаги сами си правехме аутфити, с които да излизаме. Веднъж свалихме чаршафите от леглото, превърнахме ги в дрехи, излязохме и срещнахме Анди Уорхол. Ако си млад, нямаш пари и искаш да влезеш в клуб, е особено важно да “дадеш” нещо, така че ние опитахме да го направим чрез начина, по който изглеждаме. Така бяхме забелязани и така срещнахме интересни хора.”


За мъжките колекции на DSquared

“Нашите клиенти сме самите ние. И с промяната на нашите нужди и желания колекциите израстват заедно с нас. Не бихме създали нещо, което не бихме облекли.”

Какво вдъхновява колекциите

“Това, което ни вдъхновява, е нашият живот и срещата с различни култури. В нас има много от нашата собствена страна, мислим за канадското и може би това ни различава от другите дизайнери. Когато работата е творческа няма работно време, можем да сме в клуба и да видим страхотен цвят. Умовете ни са като гъба, която винаги се отваря към всичко - от графики на чиния, през пепелник до малък знак в Мексико.”

Откъде извира креативността

“Когато израстваш в Канада няма много мода около теб. Особено, ако си от малко предградие и нямаш особено много пари. И имахме пет сестри, които бяха по-големи от нас и дори се налагаше да износваме техните дрехи. В такива условия ставаш креативен от ранна възраст, защото непрестанно търсиш нещо по-добро около теб. Колкото по-малко имаш, толкова по-креативен трябва да станеш, нямаш избор.”

Тази година DSquared2 прави 20 години, а част от мъжката колекция, с която празнуват юбилея, можете да видите тук.

Ето и няколко интересни кадъра от колекцията им за пролет-лято 2016:

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.