Men`s Exhibit: Близнаците от DSquared - как да бъдеш забелязан

Близнаците Дийн и Дан Кейтън са сред най-отдадените и характерни дизайнери в мъжката мода. Познати със своите екстравагантни ревюта, енергични появи и това, че са винаги заедно...

Близнаците Дийн и Дан Кейтън са сред най-отдадените и характерни дизайнери в мъжката мода. Познати със своите екстравагантни ревюта, енергични появи и това, че са винаги заедно, те са двамата канадци зад DSquared2. Изявите им са както в мъжката, така и в дамската мода, но тук се съсредоточаваме главно върху първата част и по отношение на това, което създават, и по отношение на личния им стил. Но двете всъщност съвпадат. Споделяме няколко интересни момента от интервю, което дават преди дни в магазин на Apple в Лондон по темата за стила, модата, легендарното Студио 54 и кога човек е най-креативен.

За модата в колежа Parsons, Ню Йорк

“Първият ден, в който отидохме на училище всички влязохме в голям аудиториум и ни казаха: “Добре, слушайте. Ако не живеете, спите и ядете мода, трябва да излезете на момента, защото това не е работата за вас.” Без да си кажем нищо, вече знаехме, че сме на правилното място.”

*В крайна сметка не го завършват обаче.

Партитата в Студио 54

“Едно лято в Студио 54 се запознахме с всички. Винаги сами си правехме аутфити, с които да излизаме. Веднъж свалихме чаршафите от леглото, превърнахме ги в дрехи, излязохме и срещнахме Анди Уорхол. Ако си млад, нямаш пари и искаш да влезеш в клуб, е особено важно да “дадеш” нещо, така че ние опитахме да го направим чрез начина, по който изглеждаме. Така бяхме забелязани и така срещнахме интересни хора.”


За мъжките колекции на DSquared

“Нашите клиенти сме самите ние. И с промяната на нашите нужди и желания колекциите израстват заедно с нас. Не бихме създали нещо, което не бихме облекли.”

Какво вдъхновява колекциите

“Това, което ни вдъхновява, е нашият живот и срещата с различни култури. В нас има много от нашата собствена страна, мислим за канадското и може би това ни различава от другите дизайнери. Когато работата е творческа няма работно време, можем да сме в клуба и да видим страхотен цвят. Умовете ни са като гъба, която винаги се отваря към всичко - от графики на чиния, през пепелник до малък знак в Мексико.”

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.