Следва

007 - Премиерата в Лондон или как изглежда Бонд в най-добрата си форма

Чаровникът Джейми Уун е тук! Първо в интервю, после и с концерт

Джейми Уун идва, фенове, но най-вече фенки, копнеещи да се омъжат за този глас... Безобразно талантливият...

People of art преди 8 години

Джейми Уун идва, фенове, но най-вече фенки, копнеещи да се омъжат за този глас... Безобразно талантливият британец, който прави музика сякаш прави любов - със сърце и ум, отдадени на процеса, и бандата му от елитни музиканти ще „надхвърлят рамките на поп музиката” с гениални изпълнения от сцената на Sofia Live Club точно в нощта на Вси Светии - 31 октомври. Ще слушаме, защото и ние ще сме там, “Shoulda”, “Night Air”, “Lady Luck” и още много, и не просто ще ни хареса, а направо ще сме омагьосани. Нямаме търпение!

А за тази така чакана вечер подгряваме с интервю с Джейми, на когото зададохме няколко въпроса дни преди да кацне от Лондон в София.

V. S. Каква точно е твоята музика, Джейми? 
Дж. У.
Чувал съм всякакви определения за музиката ми - dubstep, sobstep, dubpop, lovestep и какво ли още не. За мен обаче, музиката, която правя, е поп, който надхвърля рамките. Това е.

V. S. 
За какво пееш?
Дж. У. В Making Time това, което споделям, е усещането за време и как преминаваме през него, за посланията между хората, за любовта… За предците, които са правили музика заради самата музика. Не заради слава или пари.



V. S. Имаш ли роднини, които се занимават с музика?
Дж. У. Израснах, заобиколен от музика. Майка ми пее страхотно. В Mirrorwriting може да я чуете в някои от парчетата. Работила е с много големи имена, така че й се доверявам винаги, когато ме критикува, ха-ха.

V. S. Кои са музикантите, които уважаваш, и какво е влиянието им върху теб?
Дж. У. D’Angelo е мой любим американски R&B и neo-soul изпълнител, който ме е вдъхновявал винаги. Специално албумът му Voodoo повлия и върху звученето на втория ми диск Making Time.

V. S. Какво е чувството ти, пеейки?
Дж. У. С музиката се опитвам да предавам моите послания. Най-вече искам да говоря чрез това, което правя. За да слушат хората песните ти, трябва да изживяват това, за което пееш. В музиката трябва да отпуснеш ума си, да импровизираш и да можеш да отговориш на емоцията на публиката.

V. S. Какво друго обичаш да правиш освен музиката?
Дж. У. Страшно много обичам да готвя, това ми доставя удоволствие, така се забавлявам и отпускам, но далеч не съм професионалист.




V. S. Ти си също и продуцент. Разкажи ни.
Дж. У. Making Time и процесът на неговото създаване ме подтикна да се замисля доста върху разбирането на времето като ресурс. Това ме накара да променя и начина си на мислене и работа до известна степен - спрях да се опитвам да правя всичко сам. Започнах да търся точните хора, които са професионалисти в областта, в която работят. Затова по Making Time работих с Lexxх, който е невероятен саунд инженер и продуцент.

V. S. Какво е успехът, имаш ли дефиниция?
Дж. У. Представете си, когато един спортист претърпява травма и излиза от спорта… след известно време се връща на терена. Тогава всички се интересуват и не спират да говорят за това... За мен успехът е просто когато хората ме помнят след големия първи успех и искат да чуят новия ми албум. Никога не съм искал да бъда прекалено известен, не измервам успеха по този начин.

V. S. Какво ново очакваме от теб?
Дж. У. Още си спомням концерта си през 2011-та в София - беше хубав концерт. Сега обаче ще е съвсем различно. Идвам с цял бенд, шестима души сме, а те са изключително талантливи музиканти. Надявам се да ви хареса.
 
Концертът в Sofia Live Club е с начало 21.00 часа. Билетите са на цена от 60 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online, както и в Sofia Live Club.


 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра