Следва

Много Специално Меню и Биляна Савова, Орлин Павлов, Люси Дяковска

Б като Библия, Б като Блог. Есенно-празнични "направи си сам" трикове за дома

Времето около края на октомври и началото на ноември е изпъстрено с празнични събития, било то именни дни, западни традиции или международни празници...

All About Life преди 8 години

Времето около края на октомври и началото на ноември е изпъстрено с празнични събития, било то именни дни, западни традиции или международни празници. Хелуин, Денят на благодарността и дори Международният ден на Черно море, плюс любимият Ден на народните будители, са сред поводите да сменим сериозното изражение и да споделим повече от обичайните усмивки с околните.
Именно тези дни са чудесен повод да изпъкнем с авторската си интерпретация, дали при избора на хелуински тоалет или при подреждането на трапезата, където всеки помислен детайл може да се превърне в „Тиквата“ на вечерта! В контекста на казаното, днес правим китка от примери за лесни, занимателни и изключително ефектни празнични трикове и „направи си сам“ хватки за декориране, така, както някои от световните блогъри побързаха да покажат още преди купонът да започне.

Печатни чудесии

Започваме с най-очакваното – Хелоуин, разбира се! Блогърката Джесика е решила да заложи на нещо бързо и сигурно в празничните си приготовления, използвайки принтирани надписи с тематични шрифтове и цитати, с които да разнообрази масата на партито след мръкване. Следваме нейния пример и използваме готови такива или пък подготвяме свои собствени, персонализирайки всеки етикет специално за конкретния гост. Уверени сме, че жест като този няма да остане незабелязан.

cocoandmingo.com

Купи от паяжина

Естествените материали винаги ще са на почит. Канапен шнур, брезент или платнище, няма значение, стига да са налице желание, търпение и много, много творчески заряд. Известният блог designsponge ни дава забавен начин да наподобим така подходящата за предстоящите дни паяжина и да я внедрим стилно и ненатрапчиво в домашния интериор. Ще ни трябват подходящи шнурчета, тънки парчета плат или друг тип естествени материали, ножица, балон, лепило, линийка, стреч фолио, амбалажна хартия и купа. И един съвет от нас – ако децата ще ви правят компания в направата, по-добре вземете повече от един балон.



designsponge.com


Късноесенно ябълково парти

Червени, зелени, жълти и пъстри - обичаме ябълки всякакви и по всяко време на годината. Неслучайно наричат плода "греховен“, има нещо в тази форма и в този вкус, нещо, което привлича мигновено и дълготрайно. Извън дълбоките размисли обаче, ябълките са невероятно подходящи за лайт мотив за мечтаното градинско есенно парти. Блогърката от thesweetestoccasion ни показва как любовта към есенните плодове, афинитетът към тъмната охра, пъстротата на природата и естетическият вкус могат да се превърнат в истинска феерия на есента.



thesweetestoccasion.com

Очарователно различни тиквени фенери

Разбираме, че е октомври, щом усетим мириса на печена тиква. Традиционните тиквени гозби и декоративни предназначения, които сме ù давали през годините, са превърнали тиквата в задължителен елемент, както на трапезата, така и в домашното пространство през есента. Независимо дали ще празнуваме Хелоуин или не, тиквените фенери могат да бъдат впечатляващо допълнение към интериора и екстериора на дома. Бри от designlovefest предлага един по-различен начин да накараме тумбестите плодове да заблестят. Фокус-мокус, нека бъде светлина!

designlovefest.com

Candy Кейк!

Като сладък завършек на блогърската ни селекция, тази седмица завършваме с нещо апетитно, което ще подлуди слюноотделянето ви поне за няколко минути. Раздаването на бонбони, сладкиши и други сладки вкусотии на 31 октомври е все още нова и немасова традиция за България. Въпреки това обаче, всякакви вкусни бонбончета, крекери и желирани зъбни протези са добре дошли в следобедните почивки или съботно-неделните приключения у дома пред телевизора. Е, Бритни от блога Paper&Stitch ни споделя едно нетипично и оригинално предложение за това какво можем да направим с няколко пакета от познатите вкусотии. Не можем да спрем да се любуваме на получените разноцветни барчета шоколад и нямаме търпение да изпробваме лесната рецепта. Нали?!

papernstitchblog.com 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 11 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 11 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.