Следва

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Да или Не!!! Голите момичета от трио "Карамел" с АНКЕТА

Да или не на това трио млади български момичета, по занятие певици, обединени в трио Caramel?

People of art преди 8 години

Възбудени от кацнал вчера на пощата ни ПР, отнесен до три девойки, конкретно Никол, Карина и Ивайла, не можахме да не си причиним светкавична реакция в една от любимите ни рубрики за "вътрередакционни" престрелки, а именно Да или Не.

В прессъобщението на Ара мюзик, чиито звучене и граматика по обичай запазваме, се казва така:

"Най-новото момичешко трио бе забелязано от цяла България с арт фотографията си, която е направена специално за дебюта им на музикалната сцена. Те заснеха провокативна фотосесия, с която асосиират своето раждане като трио.

Това е причината ценителите на арт изкуството да ги определят за едни от най-секси българките на 2015 година. Карамелките бяха определени за "секси бонбонките" на годината от медиите, като ги обявяват за потенциални носителки на титлата "Най-секси българки" за 2016 година. Поп-етно трио Caramel покорява все повече сърцата на публиката с естествено и красиво излъчване. Музикалните принцеси щурмуват клубовете по цялата страна с уникална шоу-програма и много купон. Феновете на клубната музика харесват трио Caramel и не пропускат всяко тяхно участие."


Сега, оставяме генерално настрана изумителната съдържателност на ПР-чето, задаваме си въпроса има ли смисъл и защо това цялото напудрено гологъзене, и влизаме в къде по-лежерна, къде по-конфузна дискусия в дамския екип на редакцията ни, част от която обобщаваме в днешната ни Да или Не история:

Габриела - Да!

Пазарът на плът е жесток, днес гола, т.е. известна, си ти, утре е следващата. А всеки иска да се задържи за максимално дълго време на пазарния небосклон. И затова, когато не притежаваш талант, нито близък до средното ниво интелект, морал (по природа или последващ избор) или поне адекватната намеса на родител, близък, приятел, като междувременно най-голямата ти мечта е да станеш известна, виждаме завладяващата сила на прословутата чалга култура като шанс в живота.

Затова и смятам "певческото" занимание на трио Caramel за естествено продължение на личностното им развитие. Те са млади, оскъдно облечени и нахални, а за българския пазар, и в частност Балканите, това са немалки преимущества за успех в гореспоменатата сфера. Напълно разбирам момичетата, те правят това, което могат, а резултатът е налице - хората говорят. Дали е с добро, или лошо, в случая не е важно, в очите на "бонбонките" целта е постигната. За още един плюс в цялата тази карамелено-пошла ситуация мога да добавя, че колкото и да е висока цената, която тези момичета плащат откъм неуважение, унижение или дори най-простата подигравка, за тях, ако изобщо им прави впечатление, това са по-скоро малки препятствия за преодоляване.

Така де, всеки е чувал, че пътят към върха невинаги е песен.

Антоанета-Не!




Откъде да започнем? От липсите или от безсмислените претупвания? От плоската визия или от очевидната цел, прозираща зад шаблона? Не, всъщност тук глаголът "прозира“ не важи, тъй като скрито-покрито няма, всичко е на показ, всичко е ясно, блестящо, голо, лесно, и най-вече - карамелено. Но често карамелът горчи от сладост и лепне до полуда, горчи и лепне та чак да ти прилошее…

Но нека си признаем, в българския ефир и в т.нар. шоу бизнес подобна гледка нито е изключение, нито е сензация. В епохата на комерсиализма човек се натъква на какво ли не. Но понякога изкушението да се коментира наблюдаваното надделява над пасивното отрицание и игнориране. Така е и в случая на новоизлюпената момичешка група "Карамел“. Походът за бърза слава, за сметка на какъвто и да е стил, креативност, естетически и музикални качества и стойностен маниер на работа също не е изненадващ и дори бихме казали абсолютно предвидим още от появата на първите промо кадри на момичетата. Същите фотоси, които са се оказали, както стана ясно, основополагащи за тяхното "кръщение“, тъй като триото успява да организира специален конкурс за кръстник на групата, който е гордо спечелен от колежката им – Алисия. Похвално, долавяме някаква наченка на социална ангажираност и съвременни PR методи. Но положението загорчава, та чак замирисва, когато въпросната гола фотосесия е последвана от дебютен видеоклип, който е живо и мъчително за сетивата, почти 4-минутно продължение на въпросните фотографии.



Всички типични за този вид представяне и имидж бонуси за почитателите, като още гола плът, разкрепостено поведение, некоординирани движения, изкривено и изкуствено създадено внушение за лукс и невероятно "смислен“ текст, са налице. Пропуснато няма, покрито също, а пък облечено, да не става и въпрос. И не, момичета, да заминете за далечната Черна Гора, за да заснемете клип на пристанището, където някога се е разхождал Даниел Крейг в костюм и да платите на съседски режисьор, известен с клиповете си за Лепа Брена, наистина не е достатъчно, за да се получи качествен продукт! Просто НЕ Е! А определенията "модерен балкански поп“, "арт фотография“ и "музикалните принцеси в българския шоу-бизнес“, са ни меко казано стряскащи.

Нищо лично, момичета, но за да се получи сравнително добър карамел, са важни и рецептата, и усетът за приготвяне, т.е. за мяра! Ако и двете липсват, "нещото" си остава само прегоряла захар.
 

Анкета

Да или Не на голите момичета от Карамел, питаме вас

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра