Следва

Ретро настроение

PFW: Lanvin пролет/лято 2016 - Последната колекция на Албер Елбаз

Безкрайно талантливият дизайнер определя, финалната, стана ясно вчера, своя творба като меланж от различни...

All fashion преди 8 години

Без да знае, че му е последна за тази модна къща, Албер Елбаз прави великолепна колекция за Lanvin в Парижката седмица на модата, пролет-лято 2016, но всъщност той никога не е имал слаб сезон. 

Безкрайно талантливият дизайнер определя, финалната, стана ясно вчера, своя творба като меланж от различни стилове. Като зрители, жадни за красивите му изпълнения, се съгласяваме и уточняваме, че не става въпрос за хаотично подреждане, а за внимателно подбрани елементи, отговарящи на изискванията на модата днес: "Преди бяхме дизайнери. Сега създаваме имидж," сподели Елбаз малко преди старта на ревюто, наблягайки на това, че вече не е важно само да се предлагат дрехи, които изглеждат добре на тялото и срещу огледалото, но и да бъдат привлекателни в интернет пространството. 



Колекцията се състои от 68 визии, разделени на две групи - тази на строгите черно-бели ансамбли и другата, празнуваща женствеността в цвят, форма и декорация. Стартът е доста класически: бели ризи, черни панталони, прецизни кройки, наслояване на дължини - сатенено мини върху черни панталони и много туид с изкуствено създаден раздърпан ефект. Втората част е и тази, която открадна сърцата на повечето от присъстващите - бродерии, вибриращи отблясъци, фини 20-тарски препратки и класически за парти визията рокли в А-силует. Декорацията също е на ниво - дълги висящи обеци, наслояване на колиета, брошки и иконичните за къщата панделки.



Дизайнерът подчертава, че се е въздържал от всякакви лесно предвидими тенденции: "В обществото ни всеки говори за андрогинност, където мъжът е жена, а жената е мъж. Но аз мисля, че жените са жени и мъжете са мъже. Жените трябва да бъдат жени и мъжете трябва да бъдат мъже. Не съм търсил вдъхновение от конкретно място за тази колекция, но се питах какво трябва да направя като дизайнер, а ето го и резултата."

Да, определено тази философия поддържаше безупречния, елегантен и силно женствен имидж на Lanvin 14 поредни години. Дано така е и занапред! 
 

More All fashion