Следва

Ретро настроение

PFW: Lanvin пролет/лято 2016 - Последната колекция на Албер Елбаз

Безкрайно талантливият дизайнер определя, финалната, стана ясно вчера, своя творба като меланж от различни...

All fashion преди 8 години

Без да знае, че му е последна за тази модна къща, Албер Елбаз прави великолепна колекция за Lanvin в Парижката седмица на модата, пролет-лято 2016, но всъщност той никога не е имал слаб сезон. 

Безкрайно талантливият дизайнер определя, финалната, стана ясно вчера, своя творба като меланж от различни стилове. Като зрители, жадни за красивите му изпълнения, се съгласяваме и уточняваме, че не става въпрос за хаотично подреждане, а за внимателно подбрани елементи, отговарящи на изискванията на модата днес: "Преди бяхме дизайнери. Сега създаваме имидж," сподели Елбаз малко преди старта на ревюто, наблягайки на това, че вече не е важно само да се предлагат дрехи, които изглеждат добре на тялото и срещу огледалото, но и да бъдат привлекателни в интернет пространството. 



Колекцията се състои от 68 визии, разделени на две групи - тази на строгите черно-бели ансамбли и другата, празнуваща женствеността в цвят, форма и декорация. Стартът е доста класически: бели ризи, черни панталони, прецизни кройки, наслояване на дължини - сатенено мини върху черни панталони и много туид с изкуствено създаден раздърпан ефект. Втората част е и тази, която открадна сърцата на повечето от присъстващите - бродерии, вибриращи отблясъци, фини 20-тарски препратки и класически за парти визията рокли в А-силует. Декорацията също е на ниво - дълги висящи обеци, наслояване на колиета, брошки и иконичните за къщата панделки.



Дизайнерът подчертава, че се е въздържал от всякакви лесно предвидими тенденции: "В обществото ни всеки говори за андрогинност, където мъжът е жена, а жената е мъж. Но аз мисля, че жените са жени и мъжете са мъже. Жените трябва да бъдат жени и мъжете трябва да бъдат мъже. Не съм търсил вдъхновение от конкретно място за тази колекция, но се питах какво трябва да направя като дизайнер, а ето го и резултата."

Да, определено тази философия поддържаше безупречния, елегантен и силно женствен имидж на Lanvin 14 поредни години. Дано така е и занапред! 
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.