Следва

Четиво в четвъртък: „Изповядвам“ от Жауме Кабре

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

В навечерието на събота посрещаме Хелоуин. Традицията, вече доста позната и популярна и у нас, повелява волно да нахлузим всякакви крийпи неща по себе си и това да си е в реда на нещата...

Movies & TV преди 8 години

В навечерието на събота посрещаме Хелоуин. Традицията, вече доста позната и популярна и у нас, повелява волно да нахлузим всякакви крийпи неща по себе си и това да си е в реда на нещата. Още нещо, което е съвсем нормално за един уикенд, пък било то и необикновен, е да се срещнем в киносалона за час-два разпускане след дългата седмица. 

Е, и този не прави изключение!  Че ще е шантав, шантав ще е, и то много. Доказваме го като започваме кинопрегледа с една зомби история, която няма как да пропуснем, и за която си запазваме вечерта преди същинския хелоуински купон. Ей така, за загрявка... И няма да се лъжем, страшничка си е, особено на тъмно и особено, когато не знаеш кой седи до теб. 

Тази седмица изборът от нови заглавия не е голям, но пък за сметка на това, както вече казахме, предстои ни среща с вампири, вещици, пирати и призраци, които само ще се молим да не срещаме по пътя към салона. 

"Брат, к'во пра'им с тия зомбита" ("Scouts Guide to the Zombie Apocalypse")

Актьорите: Тай Шеридан, Сара Дюмон, Матю Кардаропле, Хелстон Сейдж, Логан Милър, Джесика Албърг, Дейвид Кокнър

Режисьорът: Кристофър Лъндан

Сюжетът: Край последния си лагерен огън, трима скаути разбират истинския смисъл на приятелството, когато се налага да спасяват родния си град от зомби нашествие.

Премиерата: 30 октомври (България)

"Ой, къде изчезна Ной!" ("Ooops, Noah is gone!")

Актьорите: анимация

Режисьорът: Тоби Генкел, Шон Маккормак

Сюжетът: Краят на света идва – опустошителното наводнение ще започне всеки миг.
За щастие на Дейв и малкия му син Фини – малки , непохватни Гнездианци – е построен Ноевият ковчег. И всички животни са добре дошли на него.

Стига, разбира се, да ги има в списъка на Лъва. Защото Царят на животните спазва своя логика и виждане за това кой трябва да оцелее и кой не. И така Дейв и Фини се оказват извън списъка.

Малките създания успяват да се промъкнат на борда с неволната помощ на Хазъл и дъщеря й Лея – страховити е борбени хищници, които трябва да спазват първото правило на спасителния кораб – никакво изяждане на другите животни. Точно когато всичко се подрежда и Дейв решава, че най-сетне са в безопасност, двете любопитните хлапета падат зад борда.

Сега на Фини и Лея ще се наложи да се борят за живота си, спасявайки се от наводнението и гладните хищници, докато Дейв и Хазъл ще трябва да загърбят различията помежду си, да обърнат кораба и да спасят децата си. Това плаване определено няма да е безопасно!

Премиерата: 30 октомври (България)

More Movies & TV