Следва

We love: Carolina Herrera bridal есен 2016

Street Style вдъхновения: Плисе, please!

Ако някога плисетата са били асоциирани с образцов, сух и ученически стил, то сега те са абсолютен хит сред трендсетърите...

Street Style преди 8 години

Ако някога плисетата са били асоциирани с образцов, сух и ученически стил, то сега те са абсолютен хит сред трендсетърите, чийто вид е всичко друго, но не и скучен. Последният им възход стартира с появата на плисирани поли в колекциите есен-зима 2015 на Dior, Balmain, Loewe, Кenzo. След това изрядните гънки са прегърнати и ефектно разходени по улиците от гостите на скорошния Месец на модата. А по време на него се появяват още по-категорично всякакви ефектни интерпретации на плисе и солей в колекциите пролет-лято 2016 на Gucci, Stella McCartney, Emilio Pucci, Sonia Rykiel, Altuzarra. И с това става ясно, че тенденцията ще се задържи още известно време.

Черпим вдъхновение от улични кадри на боси крака със сандали, развяващи ефирни плисирани поли и тук-таме нещо друго през тазгодишния моден септември. И ни се приисква още утре да извадим старата пола на дипли от архивите.

Виж страхотния материал за Историята на плисето и неговата създателка Мадам Гре тук>>

Затова решаваме в селекцията да добавим и успешни интерпретации на плисираните поли като част от ефектни есенно-зимни аутфити с открито намерение мигновено да заимстваме от тях.



More Street Style