Следва

Това, което знам: Очарователният Йонас Талин, вицепрезидент на Absolut

Дилемите: Защо любовта не е вечна?

null

All About Life преди 8 години

Защо любовта си отива? Какво може да промени нашето отношение към любимия човек, че вече да не се отнасяме така трепетно един към друг, както преди?

Говорим за любовта. По-скоро за нейните драматични последици... Любовта е наркотик. Незабравимо време, когато те движи мистериозна сила, която не си в състояние да обясниш. Когато си влюбен, всичко наоколо избледнява и се съсредоточаваш само върху обекта на своето въжделение. В това време ти изглежда, че любовта е вечна. Как ще разлюбиш човека, който кара сърцето ти да бие лудо. И, дай Боже, това щастие да продължи цял живот, нали при някои наистина се получава. Често обаче любовта преминава, а бившите влюбени се оказват неподготвени за този развой на събитията.

Каква точно е причината за раздялата? Защо се разделят любящи съпрузи и влюбени двойки? Причините могат да бъдат хиляди, но ние ще се съсредоточим върху най-често срещаните.

Несъвместимост

Влюбената двойка не е просто съюз на един мъж и една жена като представители на различни полове. Често чуваме, че хората се разделят заради несходство в характерите. Съюзът на двама души е съчетание на мирогледи, характери, възпитание, навици и много други неща. В тази връзка често възниква необходимостта да се правят компромиси, но някой отказва да прави отстъпки и възниква конфликт. Много психолози твърдят, че дълготрайна е тази връзка, в която партньорите се допълват взаимно. Ние така сме устроени, че се нуждаем от човек, който може да ни даде нещо.

Сляпа влюбеност

Често се развеждат съпрузи, които са се оженили набързо, които не са се опознали един друг. Състоянието на влюбеност може да се сравни с наркотично опиянение. Когато човек е влюбен, неговата половинка му изглежда идеална, без недостатъци. И ето, че решаваш да се ожениш. Но след няколко години съвместен живот състоянието на влюбеност постепенно отминава и се сблъскваш с реалността. Той започва да вижда в нея недостатъци, а тя за "първи път" намира чорапите му на пода. Позната ситуация? Някой беше казал, че любов е, когато той и тя ядат супа и звучно сърбат с лъжицата и това никого не притеснява.

Любовта е преди всичко отговорност пред човека. Затова бъди отговорен пред този, когото обичаш, и взимай премерени решения.


Кадър от филма "Любовта е опиат", 2010

Проблеми в секса

Макар че модните списания и телевизията са пълни със сексуално съдържание, сексът не винаги е в основата на връзката. Ако отношенията се крепят само на идеалния секс, то покрай интимните отношения има още много фактори, които биха могли да разрушат връзката. Когато сексът наистина е лош и се случва изключително рядко, може да се внесат корективи. Например, един от партньорите не се интересува от секс. В този случай, другият партньор търси сексуални преживявания настрани. По този начин, причина за раздялата може да стане неверността на любимия (любимата).

Няма за какво да си говорим

В отношенията общуването е много важно. Тук си проличава образованието на всеки от партньорите. Въпреки това, то със сигурност не е основополагащ фактор. Всичко зависи от това какво искаш да получиш от партньора. Когато имаш желание през свободното време да поговориш за литература, изкуство и т.н., разбира се, ще ти бъде много по-интересно, ако си с един начетен човек.

Финансови проблеми и когато всичко е наобратно

От незапомнени времена мъжът се е грижил за препитанието на семейството си. Днес, обаче, всичко се променя. Работещата жена не учудва никой. Нещо повече, случва се така, че основният източник на доходи в семейството е жената, а не мъжът. Само че колкото и да е еманципирана жената, тази ситуация устройва много малко хора. Когато една жена печели пари, а мъжът й трябва да възпитава децата и да върши цялата домакинска работа (а в най-лошия случай отказва да прави това), то е твърде вероятно в такова семейство да възникнат конфликти. А с течение на времето, да се стигне и до раздяла.

More All About Life