Следва

Before&After – Кристиана. Рок урок по Сен Лоран

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Днес решаваме да отворим една стара книга, криминална и българска. В нея обаче откриваме много истини, в нея всеки може да намери нещо за себе си...

Celebrities преди 8 години

Днес решаваме да отворим една стара книга, криминална и българска. В нея обаче откриваме много истини, в нея всеки може да намери нещо за себе си и то, без да се отъждествява с характера на главния герой, който се подвизава като изпечен шпионин.

Книгата е "Няма нищо по-хубаво от лошото време" на великия български писател Богомил Райнов. Зачитаме се в пожълтелите страници и вдишваме пленителни думи, които ни подтикват към привечерно мързелуване с романа в ръце за още един прочит... Защото седем са малко, но пък са перфектният начин да направим следобеда по-хубав.

 

"На тъмно се мисли по-добре. Тъмното те изолира от всички дреболии, по които може да скача погледът ти и да те разсейва. Тъмното те оставя насаме със самия себе си, доколкото човек може да бъде насаме сред глутницата на видения и страхове.”

"Щастливата случайност не е въпрос на късмет, а на чакане: тя винаги идва, ако умееш достатъчно дълго да чакаш.”

"Това е добрата страна на песимизма, че и малките успехи ти носят радост.”

"Има време за чакане. И има време за действие. Въпросът е да не се объркат времената."

"Понякога човек, дори такъв като мен, неусетно се сближава с друг човек дотам, че започва да го чувства като неразделна част от себе си. Физическото притегляне или вкореняването на една привичка, или епизодите на едно детство, или бог знае какво друго, но ти вече не можеш без този човек и напразно си казваш, че той ти е нужен само за една служебна задача, и напразно се убеждаваш че това е едно дребно разминаване, като толкова други в тоя живот.”

"Човек често среща хора, крайно интелигентни и опитни в професията си, които, щом излязат от нейните рамки, изведнъж се оказват посредствени до невъзможност.”

"Описание на идеалната жена – "Такава, дето да е пряма, без да стига до грубост, понякога нежна, без прекалености, спретната и привлекателна, без дразнеща суетност, вярна, без отегчителна привързаност, изобщо сдържана и необременителна – една жена, която трудно би ти омръзнала, защото не се натрапва и не злоупотребява с обичта ти.”

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 2 дни

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.