Следва

Ханс Цимер - най-успешният композитор на филмова музика за първи път в България

Бойко Василев и теориите на конспирацията в "Ръкописът"

История за тайни общества и неочаквани истини от водещия на „Панорама” в шоуто по БНТ 1...

Events преди 8 години

Тайни общества, мистика, теории на конспирацията – това е новото предизвикателство, с което ще се срещнат участниците в петия епизод на „Ръкописът”. Литературното шоу, което набра скорост и вече е любима тема на феновете на книгите във форуми и социални мрежи, ще срещне утре вечер (4 ноември) точно в 21:00 часа зрителите на БНТ 1 с новата група претенденти за финала.

След забавните откровения на Ицо Хазарта в предишния епизод, спечелен от ректора на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев, сега пред участниците ще се изправи водещият на „Панорама” по БНТ Бойко Василев. Един от най-опитните журналисти и коментатори на националната телевизия ще им разкаже случка от следването си в университета в Хайделберг, където е специализирал. Историята е наистина предизвикателна за въображението на писателите, защото повдига куп въпроси: има ли истина в конспирациите, кои са тайните общества, които „дърпат” конците на случващото се и има ли ги изобщо. А участниците ще разполагат само с едно денонощие, за да превърнат срещата си с Бойко Василев в текст, с който да впечатлят журито.

Четиримата от тях, които преминат през първата фаза, ще отидат на следващите изпитания. За едните е среща в Борисовата градина с представители на Конната полиция, а другите ще станат служители на софийската фирма „Чистота”.

Последните двама, които ще спорят за място на финала, ще трябва да защитят романите си пред известния наш писател Емил Андреев. Те ще имат на разположение точно 60 секунди в асансьора, за да убедят автора на „Стъклената река”, „Проклятието на жабата” и „Боби Блажения и Другия американец“, че са достойни да продължат до края.

Гледайте петия епизод на „Ръкописът” утре ( 4 ноември) от 21:00 часа, само по БНТ 1!

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?