Следва

СПЕНС - бунтарът на БГ хип-хопа избухва с Old School Hip-Hop Party в :PM CLUB

Ханс Цимер - най-успешният композитор на филмова музика за първи път в България

Какво е общото между филмовите хитове „Гладиатор“, „Черният рицар“, „Цар Лъв“, „Карибски пирати“, „Шифърът на Леонардо“ и „Армагедон“...

People of art преди 8 години

Какво е общото между филмовите хитове „Гладиатор“, „Черният рицар“, „Цар Лъв“, „Карибски пирати“, „Шифърът на Леонардо“ и „Армагедон“? Отговорът е Ханс Цимер, композиторът, стоящ зад невероятната музика на всички изброени касови филми, влезли в историята на филмовата поп култура.

Най-успешният композитор на филмова музика ще гостува в столичната зала „Арена армеец" със своя група, симфоничен оркестър и хор на 16 май 2016.

Цимер е автор на музиката на над 120 филма, които са донесли повече от 24 милиарда долара приходи. Носител е на най-високите отличия в областта, между които „Оскар" („Цар лъв"), две награди „Златен глобус" („Гладиатор" и „Цар Лъв"), три награди „Грами", както и награда „Тони".



Немският композитор има цели десет номинации за „Оскар“, като последната е от 2015 г. за музиката към фантастичния епос „Интерстелар“. През 2003 г. Американската музикална асоциация му връчва престижната награда Henry Mancini за цялостно творчество за впечатляващата му кариера и огромния му принос към кино индустрията. Цимер се сдобива и със своя звезда на холивудската Алея на славата през 2010 г., а 4 години по-късно е удостоен с награда за цялостен принос на филмовия фестивал в Цюрих.

През своята професионална кариера до момента, Цимер е работил с едни от най- големите режисьори на всички времена: Ридли Скот („Гладиатор“, „Телма и Луиз“, „Ханибал“), Тони Скот („Дни на грохот“, „Истински романс“), Кристофър Нолън (трилогията „Черният рицар“, „Генезис“), Гор Вербински (поредицата „Карибски пирати“, „Самотният рейнджър“), Рон Хауърд („Шифърът на Леонардо“, „Ангели и демони“), Джон Ву („Код: Счупена стрела“, „Невъзможна мисия 2“), Майкъл Бей („Скалата“). Участвал е в музикалното оформление и на култовите ленти „Рейнман“, „Последният самурай“, „Крал Артур“ и „Мъж от стомана“.

През 2016 г. зрителите могат да очакват три игрални филма, в които Цимер взима участие, написвайки музиката към тях. Това са „Кунг-фу панда 3“, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и „Ад” – екранизация по едноименния бестселър на Дан Браун.



През 2014 г. Цимер получава възторжени отзиви за концертите си във Великобритания и това го амбицира да поеме на турне, което ще премине и през българската столица.

За предстоящите концерти гениалният композитор споделя: „Винаги съм искал да представя музиката си пред голяма аудитория в поредица от концерти и сега съм изключително развълнуван, че това най-после ще се случи. Освен това съм много щастлив, че с мен на сцената ще присъстват някои мои невероятно талантливи приятели, като заедно с тях ще подарим на публиката уникално преживяване, което никога няма да забравят“.

На сцената в „Арена Армеец“ Цимер ще представи невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Изключителното преживяване ще бъде придружено от светлинни ефекти и уникалната мултимедия, пресъздаваща на живо част от филмите.

Билетите за концерта ще могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Продажбата на билети ще стартира на 5 ноември (четвъртък) 2015 г. от 11:00 ч.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра