Следва

Louboutin красота

Точно 10 причини да обичаме слип роклята - иконата на 90-те

Признаваме, винаги сме били почитатели на 90-тарската минималистична естетика и затова не можем да прикрием нарастващия с всяка изминала минута възторг от завръщането на пижама естетиката...

All fashion преди 8 години

90-тарската минималистична естетика се завръща. Приветсваме я с макиажа на Chloe, който толкова много харесваме и постигаме с точно два продукта и с вечно красивата слип рокля - емблема на десетилетието, която присъства от поне 4 сезона по подиумите и която така умело проправя път към сърцата ни, че смятаме за необходимо да имаме една макар, но винаги под ръка рокля от дантела или фина коприна.

Защо я обичаме и защо да я настаним трайно в гардеробите си - има най-малко 10 причини за това, но ето основните:

1.
Търпи всякакви стилови интерпретации - непростимо съблазнителна е с помощта на един-единствен чифт стилето, чудесна е и с бели кецове.

2. Комплиментира всеки тип фигура.

3. Прави красив реверанс към най-нежната част от тялото - ключицата.

4. С едно движение превъплъщава неостаряващия сексапил на модните икони на 90-те: Гуинет Полтроу, Уинона Райдър и Кейт Мос.


Кейт Мос


Гионет Полтроу

5. Слип роклята поставя основата за навлизането на бельо естетиката като тенденция.

6. Не изисква старание за добър вид - самостоятелно или под множество кашмирено-копринени слоеве, всякак изглежда прекрасно.


Calvin Klein

7. Слип роклята е култов модел за Calvin Klein, а настоящият дизайнер на бранда Франциско Коста почти всеки сезон възражда иконата на 90-те.


Никол Ричи в Marc Jacobs

8. Почти не съществува дизайнер, който да не я обича - от Марк Джейкъбс, Александър Уанг и Рикардо Тиши, всеки има романтична слабост към нея.

9. Историята й датира още от времето на нямото кино.


актрисата Барбара Кент, 1936г.

10. Повечето it момичета днес я обожават и я носят без грешка.


Джиджи Хадид


Риана


Елена Перминова

More All fashion