Следва

Симона и Ивона са Pretty in the City момичетата на месеца на L'Oreal и ViewSofia!

Men's exhibit: Еволюция на мъжката суета - 100 години назад. ВИДЕО

Тези дни излезе информацията, че съвети за мъжката прическа са били по-търсени в Google, отколкото такива за...

Hair преди 8 години

Тези дни излезе информацията, че съвети за мъжката прическа са били по-търсени в Google, отколкото такива за дамска. Търсачката отчита, че мъжкият кок е бил един от най-големите бюти трендове тази година, най-популярен сред прическите, а най-често задаваният въпрос във връзка с него е “как да си пусна мъжки кок”. Следващият въпрос е, логично, “как да вържа мъжка опашка.”

Всъщност 2015 е първата година, в която Google регистрира по-голям интерес в мъжката грижа за косата, отколкото в дамската. И по-точно - 6 процента по-голям. Освен мъжкото кокче, много сериозен интерес получава и страничният път в стил Дон Дрейпър от “Момчетата от Медисън Авеню”. От нас, момичетата, пък най-търсените прически са плитките и сребристо-сивата коса.

И по повод разразстващия се пазар за грижа за мъжкия косъм споделяме един клип, който показва как се е променяла модата там за последните 100 години. И се чудим дали днес мъжете са станали толкова суетни или е било така и през миналите десетилетия, но не е имало Google да го докаже:



*Припомняме още един любитeн клип от тази серия: за мъжката мода през последните 100 години.
 

More Hair