Следва

Есен в чантата или кой какво си носи: Миглена

Добрият малък бизнес: Акцентираме с чорапи Stinky

Stinky - едно семейство от приятели, които обичат да се забавляват, а едно от най-забавните очевидно за тях неща е да правят чорапи...

All About Life преди 8 години

Истините и тайните на малкия бизнес са необятни, вълнуващи и всъщност много индивидуални. Огромното ни любопитство и възхищение от онези, които са се осмелили да предизвикат себе си с едно такова начинание, както и вярата ни, че техният индивидуален поглед и лична история за това как се случва Малкият бизнес ще вдъхнови много други да осъществят своята идея, ни накараха да стартираме рубриката “Добрият малък бизнес”.

Днешните ни “гости” определено действат вдъхновяващо. Те са Stinky - едно семейство от приятели, които обичат да се забавляват, най-вече като правят... чорапи. Чорапи, чорапчета и дъъълги чорапи, според крачето, оригинални, дизайнерски, от качествени материали и със супер изработка. Логично идва: “Какво толкова има за разказване, това са просто чорапи...”.

Обаче, това не са просто чорапи! Stinky го обясняват повече от интригуващо, така че ще цитираме доста.

Започваме с въпроса “Защо го правите?”

“Най-вече да провокираме себе си. Искаме всеки да разбере, че не е нужно да разбира в детайли от нещо, за да се опита да го направи. Когато имаш добра идея и приятели, с които да бъдеш в екип, когато си любопитен, може да направиш всичко. Дали ще има успех или не - това няма значение. Важното е, че ще научиш много нови неща, че ще се срещнеш по пътя с различни хора и това е смисълът - не да направиш големите пари, a да се вкараш сам в ситуация, която ти е несвойствена, защото тя ще те научи на много –– на дисциплина, на постоянство, на това да намираш решение, защото няма кой друг да го намери вместo теб.”

Избират точно чорапите, защото ги намират за интересно предизвикателство. “С формата не се спори, затова е интересно.” И успяват да ги издигнат до Акцент в облеклото, защото в момента, в който стартират, те са силно пренебрагван елемент.



Да съдим ли съдържанието по опаковката?

 
”Искахме да видим какво ще стане, ако го опаковаме като друг вид продукт. Това ни даваше повече пространство да разкажем история за всеки чорап – какво сме си представяли, че хората ще преживеят със съответния модел.”

Така намират най-добрия начин да разкажат историята – илюстрации.
CS Elements задават тона на яките опаковки. След това работят със Слав Витанов - скейтър от Варна, сега ситуиран в Лондон.

“Интересно е да се колаборираме с артисти. Вдъхновяващо е да се срещнеш с такъв интересен човек като него. Той е едновременно скейтър и архитект, и илюстратор с изключително специфичен стил. Има страхотен усет към детайла и винаги измисля нещо интересно, което да скрие из илюстрациите.”

Любимото им следствие от техния малък бизнес е възможността да работят с толкова различни хора.

“Защото само тогава се развиваш. Свикваш да мислиш по различни начини и това те научава на много.”

Stinky черпят вдъхновение от хората, с които работят, а те са от почти всяка точка на света - над 70 човека в 15 държави на всички континенти, и се стремят да поддържат добър контакт с всички, които са “част от отбора”.

“Вслушваме се във всеки един от тях за всичко, което правим –– от обратна връзка за това как се държат чорапите ни при интензивно носене, до това какво присъствие да имаме на състезания, които спонсорираме.”

Крещящата им оригиналност е доказателство за това, че не следват сляпо някакъв тренд. Те просто търсят и създават собствения си стил.

“Това определено е по-дългият и по-трудният път за достигане до сърцето и мислите на крайния потребител, но веднъж харесат ли ни такива, каквито сме, ще останем там завинаги.”

ЧРД Stinky!

През ноември 2015 се навършват точно 4 години от пускането на първите им 3 модела. За това време успяват да изградят мащабна дистрибуция и създават един от най-силните сноуборд отбори. Част от тях са изключително вдъхновяващи и интересни хора, като Nick Dirks, който освен, че е невероятен сноубордист, е и срахотен илюстратор. От изминалото лято, Stinky е единственият socks only бранд, който спонсорира един от трите най-големи snowboard summer camps - Camp Of Champions в Whistler, Canada.

“Въпреки всичко сме много далеч от това, което искаме да достигнем. Искаме да имаме възможност да гледаме още по-надалеч, да си колаборираме с още повече хора по света и най-вече да можем да намираме нови начини да се предизвикваме. Защото само тогава има развитие. Когато е трудно.”

Следващия чифт мега яки чорапи, с които ще топлим зимата, взимаме от тук!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.