Следва

СПЕЧЕЛИ ГО! Григор Димитров!

Дизайн за вдъхновение: Уникалният чар на концептуалните магазини и заведения

Чувалили ли сте за Gestalten? Ако си нямате и на идея какво е това, продължете да четете, ако ли пък...

All About Life преди 8 години

Чувалили ли сте за Gestalten? Ако си нямате и на идея какво е това, продължете да четете, ако ли пък има бегли проблясъци, спокойно, днес ще ви припомним.

Gestalten е едно от най-популярните издателства на книги за изкуство, дизайн, архитектура, фотография и типография в света. Немската компания има над 40 офиса, разпръснати от Берлин до Ню Йорк, та чак до Токио. Най-отличителната черта на издателството е, че държи всяка издадена книга, списание или каталог да бъде дело на истински професионалисти в дадената област. Без изключения! Точно затова всеки един екземпляр с тяхното лого на гърба си е истинска литературна и художествена находка.

Следейки редовно изданията на Gestalten, не се сдържахме да разлистим и да ви представим една от последните им книги, носеща семплото и ясно име Shopkeeper . Каталогът събира в едно най-ефектните и оригинални интериори на концептуални магазини и заведения от цял свят. Събраната и представена група примери е абсолютен петъчен десерт за сетивата и точно затова избрахме да ви представим дизайнерската глазура на четивото с няколко страхотни кадъра от всяко едно супер вдъхновяващо шоп местенце.

Sukha Amsterdam 














SUKHA AMSTERDAM е свеж магазин за облекло и аксесоари в сърцето на Амстердам. Фокусът на интериора и на продуктите, които се предлагат в магазина, е върху устойчивостта на материалите, и техният произход. Повечето от моделите са дело на датски дизайнери, а интериорното пространство изпъква с романтика и лежерен дух, внасяйки дори малко от любимото ни нордик звучене с типичната за стила бяло-сива гама. 


Lunettes Selection

 






От винтидж находки до класическа изработка очила, в LUNETTES всеки чифт чака своя точен избраник - купувач. Някои от продуктите са дело на непознати автори, с главно лимитирано производство, други пък са част от големи световни производители. Интериорът се отличава с много дърво, с изчистено и ретро излъчване.

New York Barbershop











New York Barbershop е ситуиран на подземния етаж на "Хотел Ню Йорк" и е традиционен бръснарски салон. От всеки детайл в интериора на пространството си личи професионализма и дългото обучение на всеки един от бръснарите, които работят в елитната бръснарница. Има ли нужда да споменаваме колко много ни допадат, и обзавеждането, и изтупаните бръснари и техните клиенти. А и как иначе, щом на стената вместо икони, висят снимки на Мики Рурк, Мат Деймън и Пеле.
 

Comptoir General 













Дълбоко скрито в парижките улички е следващото уникално местенце, което предлага на посетителите едновременно бар, музей, галерия и ресторант в едно. COMPTOIR GENERAL е обществено пространство, разделено на 5 различни зони, които носят духа на африканската култура, преминават през кулинарните традиции на Азия, но без да пропускат всепризнатите пържени картофи, например. Уникално място със свой собствен заряд и интериорен темперамент.

Obsolete 





Този малък музей-магазин е специализиран в предлагането на единствени по рода си продукти, които може да откриете единствено и само там и никъде другаде. Собственикът на магазина събира своята стока, обикаляйки света и срещайки се с всякакви изключителни личности, които майсторят повече от удивителни произведения на изкуството, стоки за бита и дрехи.

Parlans konfektyr 










Когато пристъпиш прага на това заведение, мигновено се пренасяш в 30-те години на миналия век. А като прибавим това, че тук правят и сладкарски изделия, картината не може да е по-вълшебна. Всички са с извити назад ретро фризури, джазът върви звучно, а храната се приготвя само с натурални съставки.
Candy, candy mania!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 17 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.