Следва

Всички носят - И пролет, и есен - Glove Shoes

Големите любовни истории: Дейвид Бауи и Иман

Независимо дали вярваме в съдбата, или не, когато се случи така, че две сродни души се срещнат, винаги е нещо хубаво...

All fashion преди 8 години

Независимо дали вярваме в съдбата, или не, когато се случи така, че две сродни души се срещнат, винаги това е нещо хубаво.

Срещите на сляпо често се случва да не сработят, особено когато говорим за знаменитости. Но тук, нещата някак се случват. И така се ражда една наистина готина и артистична двойка - Иман Мохамед Абдулмахид и Дейвид Робърт Джоунс. И двамата, Иман и Дейвид Бауи, имат своя успешна кариера и са наистина добри в това, което правят, и когато тази красива двойка се жени през 1992 година, съвсем естествено се превръща и в една от най-стилните, магнит за медии и папараци, абсолютен хит.

Иман означава "вяра" на арабски и точно вярата й дава на света популярния модел. През 1994 година Иман става първата цветнокожа жена, която поставя началото на марка за грижа за кожата и грим за цветнокожи жени - Iman Cosmetics. В допълнение към глобалната й империя за красота, супермоделът се занимава също и с благотворителност, работи в тясно сътрудничество с няколко организация за борба със СПИН и такива, ангажирани с правата на човека, освен това е говорител на програмата Keep a Child Alive.




Иман за YSL в 80-те

Родена е в Могадишу, Сомалия, но посещава гимназия в Египет, а по-късно живее в Кения, където учи политически науки в университета в Найроби. Впечатляващата красавица владее пет езика, а за модата я открива американският фотограф Питър Биърд, добре позната фигура в индустрията, който случайно я вижда на улица в Найроби и е запленен от дългата шия, високото чело и страхотната фигура. Бързо заминава за САЩ, за да започне кариерата си на модел, а първият й ангажимент е за Vogue през 1976, годината, в която се мести окончателно в Щатите. Веднага след това се приземява на кориците на някои от най-престижните модни списания, превръщайки се в супермодел.


Иман и Спенсър Хейууд

През 1977 година, едва на 23, Иман е омъжена млада дама. Рицарят е баскетболната звезда Спенсър Хейууд, от когото е първата й дъщеря. Бракът им приключва през 1987 година, само след десет години, но битката за попечителство на Зулея продължава повече от шест години. През 1989 година Иман се отказва изцяло от моделската кариера и се мести в Лос Анджелис, където през 1990 съдбата я среща с Бауи.


Дейвид и Анджи Бауи

Бауи е музикална икона, носител на множество награди, включително Грами, известен с отличителния си глас, уникалното си чувство за мода и интелект. Прочут с това, че е музикален хамелеон, заради постоянно променящия се облик и звучене, Дейвид е роден в Южен Лондон през 1947 година. Към музиката проявява интерес от ранна възраст и започва да свири на саксофон още на 13. След като издава един неуспешен солов албум, Бауи напуска света на музиката за известно време и започва да се занимава с театър и кино. По това време се запознава с Анджела Барнет, с която сключва брак на 20 март 1970 година, а година по-късно се ражда и синът им Дънкан. Техният съвместен живот също продължава само десетилетие, за да се разпадне в началото на 80-те.



Геният на Бауи не му позволява да остане дълго извън музикалния бизнес и известността. Още в началото на 1969 година, Дейвид отново обръща цялото си внимание към музиката и подписва договор с Mercury Records, през лятото на същата година издава сингъла "Space Oddity.”, а през 1981ва се съюзява с Queen за сингъла “Under Pressure”. Дуетът е абсолютен хит във Великобритания и се превръща в третия сингъл на звездата, изкачил се до номер едно в световните класации.

През следващото десетилетие много талантливият Бауи непрекъснато подскача назад-напред между киното и музиката, с филмови роли в “Човекът, който падна до Земята” и “Лабиринтът” и музикални хитове като “Young Americans,” “Modern Love” и “Changes.”. Въпреки големия успех и верния антураж от обожаващи го фенове, на Бауи все пак му липсва онзи специален човек в живота...

Срещата



Проблем, на път да се реши, когато Дейвид среща Иман.

В края на 80-те супермоделът присъства на някои от концертите на любимия си изпълнител, но така и не се запознават, не и преди октомври 1990-та, когато Теди Антолин, фризьор и на двамата, ги кани на вечеря. За музиканта това е любов от пръв поглед, както и признава в интервю: "Веднага се влюбих… още същата вечер след срещата ни измислях имена за децата, които щяхме да имаме.”



Иман обаче има известни съображения. Красавицата не е склонна да излиза с рок звезда. В интервю години по-късно тя споделя: "Не исках да се обвързвам с рок звезда. Нямаше начин. Просто не беше разумно, но Дейвид промени мнението ми. Той ме ухажваше.” Малко след първата им среща Иман пътува до Париж. Когато пристига в хотелската си стая, тя е препълнена с любимите й цветя - гардении, придружени с картичка от Дейвид. Когато се връща в Ел Ей, той я чака на летището, а Иман е поразена: "Неговите действия говорят по-силно от думите. Когато вратите се отвориха, видях всички тези хора, които снимаха някого. Тогава го видях, стоеше там с цветя в ръка, без охрана. Осъзнах го. Той не се интересуваше ни най-малко от това кой ще ни види.”

Предложението



За да спечели Иман за цял живот, Дейвид я води на частен круиз по река Сена в Париж. Щурият музикант е наел изискан шеф готвач да приготви вкусна гурме вечеря и докато специално нает пианист свири, той прави серенада на красивата си приятелка. Дейвид й предлага брак под моста Понт Ньоф, докато пее своята версия на песента на Дорис Дей "April in Paris". Отговорът на красавицата, разбира се, е “Да’.

Сватбата и след това



През април 1992 година Иман се омъжва за Дейвид на малка гражданска церемония в Швейцария, където музикантът живее по това време. През юни същата година двойката отпразнува съюза си с церемония в църква във Флоренция, едно от любимите им места за почивка. Синът на звездата, Дънкан, е кум на Бауи, а Иман зарязва традициите и вместо "Here comes the bride", докато върви към олтара, звучи българската народна песен “Калиманку Денку”, а останалата музика за церемонията е композирана от самия Дейвид. На сватбата присъстват само 68 души, които имат възможност да видят Иман в прекрасна рокля Herve Leger и Дейвид в черен костюм от Thierry Mugler. И двамата дизайнери са сред присъстващите на малката церемония, заедно с Йоко Оно и Боно. Сватбеното парти е във Вила Меса, имение на Медичите от XVI век.



През 2000 година се ражда дъщеря им Александрия Захра Джоунс, която двойката изолира от светлините на прожекторите. Иман обяснява в интервю това им решение: "Вкъщи няма да откриете много мои снимки като модел, защото вкъщи си е вкъщи. В офиса - да, там имам много. Дълго време тя (Александрия Захра - бел. Ред.) дори не знаеше, че съм била модел, това, което знаеше, е, че имам козметична компания. Същото важи и за баща й. Когато ходим навън, тя вижда как хората реагират, но у дома той е просто “татко”. Но, разбира се, никой от нас не лъже за миналото си, то е отворена книга. Ако тя иска да го обсъждаме, ще го обсъдим.''



Бракът им продължава без скандали и е сякаш излязъл от някоя романтична книга. Как го правят те? В друго интервю бившият супермодел споделя: “Тайните на един щастлив брак са две - да разговаряте помежду си през цялото време е едната, а другата - да се забавлявате заедно. Трябва истински да харесвате човека, с когото сте, и да се наслаждавате на неговата компания. Ние никога не се отдалечаваме един от друг. Правим си срещи, отиваме в някой музей или галерия, после отиваме на дълъг обяд. Това е интересното, това е вълнуващото.”



Малките жестове запазват любовта им жива вече толкова дълго време, а Дейвид споделя за съпругата си: “Изключително горд съм с Иман. Тя поема голям риск, когато идва в Америка, но този риск се отплаща и тя отвори вратите за много цветнокожи жени.”



Наскоро двойката отпразнува своята 23-та годишнина и Иман и Дейвид изглеждат по-силни отвсякога. И двамата често отказват да дават интервюта, защото предпочитат да се фокусират върху това да запазят личния си живот личен.

И все пак, сред всички странности, Бауи има една силна и страстна жена, която винаги ще го обича. Същото важи и за газелата Иман, щастлива с рицаря на красотата и сърцето си. Толкова е хубаво!

"Може би сте си мислили, че рок звезда, женен за супермодел, ще е едно от най-великите неща в света. Е такова е!”

Думите са на Дейвид...

Любовта може пък и да е вечна!
 

More All fashion