Следва

Men's Exhibit: Как да бъдеш елегантен... по швейцарски - Хю Джакмън за Montblanc

Всички носят - И пролет, и есен - Glove Shoes

Готови сме да се обзаложим, че не ви е убегнало присъствието на едни от най-коментираните обувки за сезона..

All fashion преди 8 години

Готови сме да се обзаложим, че не ви е убегнало присъствието на едни от най-коментираните обувки за сезона, тези от типа ръкавичка. Те са равни или със среден на височина, но четвъртит ток и с причудлива за непросветените форма. Своя бум в модния свят "ръкавичките" изживяват именно през настоящата 2015, благодарение на Фиби Файло и пролетно-лятната й колекция за Celine 2015. Този вид обувки допълват всяка една от визиите в колекцията и докато част от модните хора все още се колебаеха дали ще се наложат като тренд, или ще останат незабелязани, февруари дойде, а с него и следващата колекция на Celine за есен-зима 2015. И в нея акцентът отново пада върху въпросните обувки, като за настоящия сезон те са леко подобрени - някои идват с едра плетка от кожа, а други с богата декорация от кристали.


Celine, пролет-лято 2015





Може и да отдаваме заслугата за популяризирането на "ръкавичките" на Фиби Файло, но истински запалените на тема обувки знаят, че историята им съвсем не започва и свършва с Файло. Първият официално познат такъв модел идва от Аржентина и дизайнерът Martiniano Lopez Crozet, който представя модела през 2011 заедно с термина "glove shoe". Популярността на обувките бързо излиза извън границите на Аржентина, когато нюйоркчани преприемат риска да ги носят. През 2012 и 2013 едни от най-големите вносители Creatures of Comfort и Need Supply зареждат моделите на Martiniano, а успехът изобщо не ги изненадва - с чисто минималистичната си естетика и приятни неутрални тонове, моделите са потенциални стрийт стайл звезди.

Сега с открито заявената подкрепа на Файло и фактът, че всичко, излязло от къщата на Celine, се продава със скоростта на светлината, много други брандове се осмеляват да пуснат интерпретация на модела (COS, Maryam Nassir Zadeh, Rachel Comey). За жалост за едни и за щастие за други, "ръкавичките" не присъстват в новата пролетно-лятна колекция на Celine, което за слепите последователи на модата означава заравянето на тенденцията дълбоко в килера, но ние желаем да видим още от нея, като си пожелаваме примери и от родните ширини.


Celine, есен-зима 2016


Celine




























 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.