Следва

Любими актьори в ефира на TV1000 през ноември

Какво да четем: Уна&Селинджър от Фредерик Бегбеде

Фредерик Бегбеде е роден през 1965 година. Учил е в престижни колежи, завършил е политически науки, маркетинг, журналистика и комуникации...

Books преди 8 години

Авторът: 

Фредерик Бегбеде е роден през 1965 година. Учил е в престижни колежи, завършил е политически науки, маркетинг, журналистика и комуникации, има блестяща кариера като публицист, писател, литературен критик, телевизионен репортер и създател на литературната награда „Флора“. Автор е на десетина романа, сред които е филмираният „9.99 лв.“ („6.66 евро“) – безпощадна критика на рекламния бизнес, заради която го уволняват.

Освен всичко друго Фредерик Бегбеде е известен парижки денди и заклет купонджия, подобно на Марк Мароние, герой на първите му три книги: „Мемоари на един откачен младеж“, „Почивка в кома“ и „Любовта трае три години“.
На български са издадени и „Помощ, простете“, „Един френски роман“ и великолепната есеистична книга „Първа равносметка след Апокалипсиса“. С последния си роман, „Уна & Селинджър“, Бегбеде още веднъж разгръща богатството на своя талант и способността си да бъде различен.

Книгата:

"Уна&Селинджър“ ни пренася в следвоенните години, за да ни срещне с Уна, петнайсетгодишната дъщеря на големия американски драматург Юджийн О’Нийл и бъдеща последна съпруга на Чарли Чаплин, и автора на незабравимия роман „Спасителят в ръжта“ Джери Селинджър, тогава на 23 години. Бегбеде пресъздава деликатно, с обич и респект трепетите на тази неразцъфнала любов, вплитайки в разказа си имена като Труман Капоти, Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей. В „Уна&Селинджър“ ще намерите потресаващи страници за касапницата на Втората световна война и влиянието, което тя оказва върху не един и двама бележити творци. Разбира се, авторът не пропуска да хвърли мост от историята на Уна и Селинджър към връзката със своята спътница Лара, която толкова прилича на главната героиня!

Книгата на издателство Колибри може да намерите по българските книжарници от днес, 9 ноември.

 

More Books