Следва

За корицата на WSJ: Анджелина Джоли в обектива на Питър Линдберг

Бръм-бръм печат! Какво си харесахме, бръмчейки из печата последните дни

Събития, новини, статистики, причудливи световни изследвания и факти...

Events преди 8 години

Събития, новини, статистики, причудливи световни изследвания и факти... Всичко ни интересува и то по всяко време на деня, седмицата или месеца. Затова отново възраждаме приятния ни навик да ви сервираме като на тепсия онова, което е приковало вниманието ни, докато сме си "бръмчали" из печата през последните дни.

Бръм-бръм...

Недостиг на мъже за италианските висшистки



По-учените предпочитат за съпруги секретарки или фризьорки Дипломата за висше образование в джоба е радост за хиляди италиански студенти всяка година. За много абсолвентки на Ботуша обаче тя е обещание не само за кариера, а и за безбрачие.Проблемът е, че всяка година на Апенините университетите бълват два пъти повече висшисти от нежния пол,приипомня в свой материал италианският седмичник “Сетте”. Това означава, че нацията набъбва все повече с висшистки, които, когато трябва да се задомят, се изправят пред недостиг на кандидат-съпрузи със същия ценз. На всичкото отгоре много от висшистите предпочитат да се оженят за секретарки или фризьорки, с което още повече намаляват шансовете на колежките си от университета.Така най-претенциозните от тях, които не желаят за съпруг шофьор или водопроводчик, в крайна сметка се оказват без мъже в живота.

ИКЕА продаде всички легла и дюшеци в Германия и Швеция

Някои магазини на веригата ИКЕА в Германия и Швеция изчерпаха количествата си от легла и дюшеци заради предизвиканото от притока на мигранти нараснало търсене. Германия и Швеция са две от най-предпочитаните дестинации за пристигащите в Европа мигранти, до степен Швеция в четвъртък да обяви, че не може да гарантира приемни места за всички. Германия е най-големият пазар на ИКЕА, следвана от САЩ и Франция. Компанията е световен лидер в сектора на мебелите.

Край на кича по фасадите на сградите

Депутатите приеха глоби за управителя на жилищна сграда за неизвършен неотложен ремонт. Въвежда се и забрана за промяна на фасадата на жилищни сгради занапред. С промени в Закона за етажната собственост народните представители решиха да бъдат забранени всички дейности, които нарушават целостта, архитектурния вид, носимоспособността, устойчивостта на строителната конструкция, пожарната безопасност или безопасното ползване на сградите.

Децата ни са номер 1 в света по шахмат

Нургюл Салимова и Диляна Иванова донесоха два медала за България от Световното първенство по шахмат за младежи и девойки до 18 години в Гърция. 12-годишната Нургюл е грабнала златото в своята група след осем победи и три ремита. Диляна, която е на 8 годинки, пък взе бронза. В първенството се надпреварват 91 държави.

Мумия на извънземно в София

Показаха снимки на мумия на извънземно в София. Любопитните фотоси ще бъдат бяха показани на 8-ми ноември от мексикански изследователи по време на научен форум, посветен на извънземния разум и цивилизации. Началото на втората по рода си среща с домакин България беше поставено миналия петък. Митичното същество, открито в една от гробниците на маите, отново повдига завесата на въпроса, сами ли сме във вселената.

"Ню Йорк Таймс" ще създава статии с виртуална реалност

Американският вестник The New York Times обяви, че започва да създава статии и съдържание с виртуална реалност. Материалите ще са достъпни чрез мобилното приложение NYT VR, което ще се предлага на абонатите на изданието. В него ще има статии и от сп. Times. Материалите ще могат да се гледат на мобилен телефон, като за максимален ефект се препоръчват очила или аксесоари за виртуална реалност. Изданието има партньорство с Google и ще изпрати безплатен Google Cardboard аксесоар на всички свои абонати в САЩ. Приложението се предлага в App Store на Apple и Google Play.

Да забременееш, докато си на 4! И момче

Чудо в Индия! Лекари извадиха от корема на 4-годишно момче мъртъв ембрион. Малолетният Архим Микхопадх от село Харикабанд изведнъж започнал да се превива от болка и родителите му го завели в близката болница. Лекарите установили, че причината за неразположението е много рядък патологичен феномен, известен в медицината като foetus in fetu, т.е ембрион в ембрион. Става въпрос за косвена бременност, поясняват медици.
До foetus in fetu се стига, когато един от близнаците в утробата на майката проникне в другия плод и загине. След раждането момчето е принудено да носи в корема си своя мъртъв брат или сестра, обясняват лекари.
Д-р Ширшенд Гири уточнява, че ембрионът е имал добре развити ръце, крака и глава. Медиците оперирали Архим, за да го освободят от мъртвото тяло на брат му и вече момчето се чувства добре.

Изложиха най-скъпите струнни инструменти в Южна Америка

Жителите и гостите на Буенос Айрес вече могат да разгледат най-скъпата колекция от старинни струнни инструменти в Южна Америка. Колекцията, която се състои от шест цигулки и три виоли, са били собственост на Исак Фернандес Бланко – аржентинец, който често пътувал до Франция и купувал антики, старинни инструменти и облекла. Сред инструментите правят впечатление цигулка Гуаданини, чиято изработка е приписвана на един от синовете на Страдивари, виола от 1690г., както и цигулка Гобети, която е била собственост на Фриц Крайслер.

Смъртно болен фен на Star Wars изгледа новия филм по-рано

"Дисни" сбъдна желанието на смъртно болен от рак почитател на поредицата "Междузвездни войни", като му позволи да гледа най-новата седма част на сагата 2 месеца преди официалната премиера, съобщи "Вашингтон пост". 32-годишният Даниел Флитууд (който почина днес - бел. ред) е огромен фен на джедаите и тяхната вселена още от 8-годишен и не можел да приеме, че ще си отиде дни преди премиерата на "Силата се пробужда". Съпругата му започва интернет кампания #ForceforDaniel, която предизвика съчувствието на стотици хиляди хора по света и достига до ушите на режисьора на филма Дж.Дж. Ейбръмс, който се е обадил лично на Даниел и го поканил да гледа 4-часовата режисьорска версия на лентата, която няма да види бял свят до 18 декември тази година. 

Петиция призовава Фил Колинс да НЕ се връща в музиката

Онлайн петиция призовава Фил Колинс да не се завръща в музиката, след като певецът, композитор и бивш член на "Дженезис" наскоро обяви пред "Ролинг стоун" че прекратява "пенсионирането си" с нова музика и турне. Той каза, че иска да покаже на децата си "какво прави", тъй като те били още в пелени по време на излизането на последния му албум. "На света и сега има достатъчно страдание. Това не трябва да се случва", гласи текстът на подписката, инициирана от Брайън Пий от Ню Йорк. Тя е публикувана на сайта за каузи Change.org и до момента е подкрепена от 2500 души. Британският музикант не е издавал нов албум от 2002 г. Той периодично обявява края на кариерата си, като последният път бе през 2011 г. Той се премести в Щатите след развода си през 2006 г., за да живее близо до бившата си съпруга и двамата им синове, които в момента са на 11 и 14 години.

Учени създадоха коса чрез 3D принтер

Учени от университета Carnegie Mellon са разработили нова техника за принтиране на коса чрез 3D принтер. Техниката е била вдъхновена от остатъчните нишки, които се появяват при използването на "пистолети" с лепило.Учените са разработили технологията така, че тя може да се прилага за много 3D принтери, като потребителят има възможност да настройва някои от свойствата на 3D косата. Нишките могат да са с различна дебелина, различна степен на гъвкавост. Подобно на истинска коса, нишките могат да се оформят чрез рязане, сплитане или накъдряне. Разбира се, малко вероятно е в скоро време да започнат да се правят перуки чрез 3D принтери, особено при положение, че има достатъчно добри алтернативи и в момента. Технологията обаче ще може да се използва широко при създаването на макети, модели и други хобита.

Заглавията на бръм-бръм новинките са от нас, а текстовете са дело на, както следва: dnes.dir.bg; offnews.bg; news7.bg; dnevnik.bg; utroruse.com; classicfm.bg; 24chasa.bg
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?