Следва

Trend to Discuss – Металическо око

#BestSelfie List: Ръководство по оцеляване в Instagram

Правили сме го на тротоара, на бюрото, зад волана, дори в банята. Селфито...

Beauty News преди 8 години

Правили сме го на тротоара, на бюрото, зад волана, дори в банята. Селфито. Дали ни харесва тази мода, или не, соловите снимки изглежда, че се задържаха. Толкова, че думата “selfie” дори беше добавена в Оксфордския речник. А и това е доста забавен начин да покажем себе си, самочувствието си и стилa, че дори и начина си на живот пред света или поне пред приятелите в социалните мрежи.

За да ви помогнем да овладеете този културен феномен с грация и елегантност, сме подготвили няколко трика, които ще накарат всеки да кликне върху новата ви профилна снимка. Ето ги по ред:


Ава Филипс и Рийз Уидърспуун

1. Имай цел

Макар да е вярно, че всеки има нужда от малко внимание от време на време, селфитата стават доста досадни, когато са прекалено много и са самоцелни. Избягвай да попадаш в тези две категории, като публикуваш селфита, които дават някаква информация или имат някакво значение за тези, които следят профила ти. Опитай се да покажеш нещо, което те вълнува, като новото ти червило например или като най-новата прическа, която си открила, че ти стои убийствено. Целенасочените селфита са много по-малко неприятни, отколкото обичайните такива от типа “вижте колко добре позирам в банята”.

2. Намери светлината

Това е факт, важен за всеки вид снимка, не само за селфитата - добрата светлина е всичко! За да се види добре красивото ти лице в селфи, най-добрата светлина е естествената. Ако си в помещение, застани пред някой прозорец и остави слънцето да огрее цялото ти лице.



3. Правилният ъгъл
За да намалиш “ефекта на аквариума”, дръж обектива възможно най-далеч от теб. За да изглеждаш по-слаба, дръж камерата малко по-високо от лицето си, когато снимаш.

4. Перфектно позиране
Освен ако лицето ти не е абсолютно симетрично, красива снимка в директен анфас е много трудна задача. Вместо това наклони главата си леко под ъгъл от 3/4 - той винаги изглежда добре.


Майли Сайръс

5. Намери Своята поза

Когато се чувстваш добре, изглеждаш добре! Така че намери своята поза, която винаги те кара да се чувстваш страхотна и щракай.

6. Избягвай двойната гуша

Колкото повече, толкова повече - но не и когато става въпрос за гушата. За да избегнеш ефекта на удвояването й, целенасочено изпъни врата и изправи гърба за добра стойка. Освен това се опитай да не държиш камерата непосредствено под лицето си, защото този ъгъл почти никога не е хубав.



7. Кажи Не! на Патешката муцуна

Повтаряйте след нас: “Патешката муцуна не ми е приятел.” Първо, тя може да ви донесе бръчки. Второ, просто, моля ви, недейте! Трето, нека ви представим няколко други варианта: smize или “smile with your eyes”, също както Мери Кейт Олсън често прави; шантава физиономия; доволно ухилване; искрена усмивка; силно ентусиазирана усмивка с отворена уста; устни в стил “забележи ми червилото”.


Мери Кейт Олсън

8. Поддържай mистерията

За да запазим малко мистерия, обичаме селфита, които подчертават само част от лицето. Ако искаш да се изфукаш с новия си руж, щракни половината си лице за снимка, като от списание. Искаш да покажеш перфектния си разхвърлян кок? Застани на изчистен фон и покажи само кока си за артистичен кадър.


Селена Гомес

9. Позволи на филтъра да подобри грима ти

След като вече си направила перфектното селфи, избери филтър, който да подчертае основния акцент на снимката. Ако носиш синя очна линия, която искаш да изпъкне, опитай с филтър Mayfair или Hudson, които ще поставят специален акцент върху синьото. Имаш някакви недостатъци, които искаш да прикриеш? Опитай смекчаващ филтър, като Sierra или Rise. Искаш да се изфукаш с червилото си, което ти стои страхотно? Hefe е добър вариант за подчертаване на цвят, тъй като основният му ефект е да насища цветовете.

10. Колкото повече, толкова повече
Дори професионалните фотографи правят десетки и стотици снимки, за да успеят да съберат 20-тина истински добри, които да покажат пред широката публика. Колкото повече, толкова повече, както е казал един мъдър мечок, така че, щракай на воля!



11. Бъди винаги готова
Не само заради това да изглеждаш добре на селфита, а за да изглеждаш прекрасно по принцип, използвай само най-добрите продукти според твоите нужди. Лек или по-тежък грим (но никога прекалено тежък) според случая и целта, като съобразяваш тоновете с цвета на кожата, косата и очите си. За идеален тен на лицето препоръчваме продуктите на Vichy, за красиви обемни мигли - Maybelline Lash Sensational. За здрава и красива коса пък, споделяме от личен опит - Dove Advanced Hair Series!

Новите   продукти се грижат за косата, която има специфични потребности. В три серии Pure Care Dry Oil - Шампоан, балсам и сухо олио за суха и лесно накъсваща се коса, Oxygen Moisture - за лъскава, подхранена коса и хидратация + до 95% повече обем, и Youthful vitality – шампоан, балсам и ВВ крем без отмиване, които подхранват безжизнената коса, чийто блясък леко се е поизгубил с времето, повишават здравината и обема и редуцира загубата на полезни хранителни вещества, гамата е всичко, което косата ни има нужда за перфектното селфи. 

И накрая, съветът, който е по-важен от всеки друг: никога не взимай себе/селфито си прекалено насериозно!

More Beauty News