Следва

Тялото: Напитки за здраве и красота. Сутрин, обед и вечер

Trend to Discuss – Металическо око

Блинг-блинг!!! Един тренд бързо набира сили този сезон ние изобщо не се учудваме, че именно металическите сенки превзеха умовете и сърцата ни...

Beauty News преди 8 години

Блинг-блинг!!! Един тренд бързо набира сили този сезон, а ние изобщо не се учудваме, че именно металическите сенки превзеха умовете и сърцата ни. Дали ще е минимален и изтънчен блясък до водната линия или щедро наслоено злато по целия клепач, всичко най-важно за тренда и как стъпка по стъпка да го опитомим стилово според гардероба си откриваме тук:

J.Mendel и Monique Lhuillier – съответно за дневен и вечерен макияж

Има, разбира се, няколко начина да се носим с блестящи очи, а тази зима се открива пълно поле за експерименти – леко загатнато и деликатно докоснато в дневния грим, подходящо както за тъмни, така и за светли очи:

Дневна красавица

Тук, при J. Mendel са сложени бронзови сенки, леко и пестеливо, за да изпъкне цветът на очите, да се подчертае формата на окото без да има нищо излишно. Започва се в основата на миглите и се блендира до сгъвката на клепача. Леко подчертаваме миглите с един щрих със спиралата, без наслояване. Подходящ продукт е: Urban Decay – Naked On The Run, намираме го в Sephora - най-малкото защото е палитра с всичко необходимо – руж, сенки и червило, а и има няколко нюанса за всеки ден и всяко настроение.


Naked On The Run, Sephora

Друга, така нежна идея за дневен макияж идва от Narciso Rodriguez, където сенките са сложени с плоска четка съвсем фино, точно до миглите на горния и долния клепач, а освен това и по веждите за подчертаване. Последното се прави само ако цветът би съответствал на този на косата и е хармонично балансиран с тена на кожата, в противен случай или избираме друг цвят, или пропускаме тази стъпка. Внимаваме с наслояването:


Narciso Rodriguez, есен-зима 2015

Злато по очите от Luisa Beccaria също е подходящо за деня, а след края на работния ден смело подчертаваме устните в дълбок морав нюанс а ла “heroin chic”. Няма нужда да напомняме, че най-култовото червило е на M.A.C. – “Heroine”.


Luisa Beccaria, есен-зима 2015

Друга фантастична идея идва от Jasper Conran, където нюансът е леко по-тъмен от тена на кожата, без да се наслоява, се прелива и създава мек лешников поглед. Пестеливи сме със спиралата – блондинките и светлите брюнетки да заложат на кафявата, в противен случай резултатът ще е доста рязък.


Jasper Conran, есен-зима 2015

Златна е нощта

Стига толкова за дневния грим, сърбят ни ръцете за повече, за по-богато и дълбоко наслояване, за игра с различните нюанси, а те са много този сезон – опушеният грим триумфира в злато и бронз, но не само – лилавите, сините, сивите и зелените нюанси също са издигнати в култ.

При Monique Lhuillier моделите дефилират с тежка вечерна визия, подчинена на перфектно опушен грим и плътни червени устни, комбинация, с която трябва МНОГО да се внимава. Вярно, на повечето жени това ще седи твърде претрупано и ще натежава на визията, но все пак напомняме, че всичко е в мярката и правилно уцелените цветове. На златисти, медни и бронзови сенки слагаме топло тухлено червено червило. Веждите НЕ се подчертават.


Monique Lhuillier

За да изпъкне блясъкът и цветът на грима, ПЪРВО се прави опушено око с черно и/или кафяво и чак след това се слагат металик сенки.

Свободни сме да комбинираме повече от два цвята, стига, разбира се, да сме уверени, че ще ни седи добре, както при Mara Hoffman – сиво и бронз за дълбочина на погледа, направено е с Maybelline Color Tattoo cream eye shadow, а цветът е ‘Bad to the Bronze’.


Mara Hoffman, есен-зима 2015

Guy Laroche залага на динамична комбинация от сребро, злато и сиво - контрастът е много силен, а окото – драматично.


Guy Laroche, есен-зима 2015

Решението на Reem Acra да смесят злато с бронз и сиво е дало впечатляващо красив резултат. Никаква спирала или червило нито пък гланц. Блясъкът на клепачите е достатъчен акцент, позволен е само фин слой руж, за „щипнати от студа“ бузки. Свежо решение, на което моментално станахме фенове:


Reem Acra, есен-зима 2015

Elie Saab трансформира класическото котешко око в бронзово такова, подчертава долния клепач със сенки, а до водната линия в сгъвката полага злато. Окото е драматично и интригуващо, но без да тежи. Спирала има, избираме я според цвета на косата.


Elie Saab, есен-зима 2015

За още по-драматичен поглед следваме съветите на Cividini и избираме бронз с червеникав оттенък, слагаме го както на горния, така и на долния клепач, оформяме заострен край и блендираме. До водната линия се слага по-светъл металик – злато или сребро за по-голям контраст. Пестеливо! Веждите не се подчертават, но се сресват с безцветен гел.


Cividini

Отново за Моник – моделите ѝ са супер вамп тази сезон, студените нюанси на сенките се носят без червило. Синьо с лилаво и черно, зелено със сиво и черно, прави впечатление, че долният клепач е силно подчертан с черна очна линия с „рошав“ ефект, т.е. все едно има грешка в грима и моделът е мигнал, оставяйки спирала по долния клепач. Горният е в ултрамарин, от сгъвката нагоре – в лилаво.


Monique Lhuillier, есен-зима 2015

Топла или студена си ти?

Luisa Beccaria и Sass & Bride залагат съответно на топлата бронзово златиста гама и на смарагдовото студено зеленото и сивото.


Luisa Beccaria, Sass & Bride есен-зима 2015

Същото съпоставяне има и при Зак Позен и Карън Уолкър – злато срещу аквамарин и сребро. 


Zac Posen, Karen Walker, есен-зима 2015

Избераме си страна (горещи или хладни сме по природа) и подчертаваме характер с металическо око, великолепният бюти тренд на есента и зимата на 2015-та.
 

More Beauty News