Следва

Новите лица на модата - Офели Гилеманд

Стил урок на седмицата: Коланът. Тънкият. Както го прави Оливия Палермо

Още от две седмици, когато си говорихме за начини да облагородим любимото зимно палто и определихме колана...

All fashion преди 8 години

Още от две седмици, когато си говорихме за начини да облагородим любимото зимно палто и определихме колана като един от тях, сме се замислили за всевъзможните локации и “завързвания” на класическия тънък кожен колан.

Веднъж овладели практиката да експериментираме с този аксесоар, можем с един (качествен) такъв да внесем характер в иначе класически аутфити, състоящи се от дънки, топ и шал например. А сред актуалните стил икони едва ли има някой, който по-добре да ни демонстрира как да направим това от Оливия Палермо, която сама казва, че ако има един аксесоар, който е задължителен за нея, то това е безкрайният тънък кожен колан.

И наистина, нюйоркската модна муза е все с такъв и някак все изглежда различно. Да видим начините, по които го стилизира, за да постига това:

Прехвърляне



Тук техниката е ясна, нямаме какво да добавим, освен че ни е трудно да се съсредоточим върху колана, защото с удоволствие бихме копирали всичко в този аутфит.

На възел



Изглежда сложно, но всъщност коланът просто е завързан като въже, вместо както му е заложено. След това е направено гореспоменатото прехвърляне и е захванат шалът - също е супер трик, за който не го е пробвал.

Бретцел



След като се сложи нормално и се затегне, краят на колана се премята отзад първо отгоре, а след това отдолу, по диагонал:



Още кадри на Оливия и коланите й във всякакви интерпретации на гореспоменатите техники. И изобщо от Оливия и коланите й:
















 

More from View Sofia

Стил урок на седмицата: Всъщност 9 от сър Ралф Лорън, роден преди 81 години днес

All fashion преди 2 години

Един от най-знаковите американски дизайнери е роден днес - включваме нумерологията в действие веднага: Ралф Лорън става на 81, 8+1 = 9, а 9 е най-светлото и изтънченото от всички числа, най-толерантно и съзнателно, царствено, символ на нови начала. Честитим на маестрото, припомняйки си точно 9 съвета за стил и добър външен вид от негова милост, надолу >>>  

More All fashion