Следва

Странна, мрачна, красива: Ема Уотсън във Vogue Италия

Новите лица на модата - Офели Гилеманд

Красивата Офели Гилеманд е свежо име и лице, което предизвиква истински фурор и възхищение. Сигурни сме, че ако не сте...

All fashion преди 8 години

Красивата Офели Гилеманд е свежо име и лице, което предизвиква истински фурор и възхищение. Сигурни сме, че ако не сте чували за нея, то поне със сигурност сте я забелязвали по страниците на големите европейски и американски издания. Деликатната французойка притежава всички нужни качества не само за шумно присъствие, но и тези, изключително редките, които й помагат да се задържи дълго на небосклона и да продължава да изненадва. От пробива си през 2013 Офели е постигнала много - кампании за Prada, Tommy Hilfiger и Prabal Gurung, множество сесии, стотици дефилета, а само преди месец сайтът models.com я включиха в класацията си Топ 50 изгряващи звезди. Успехът й не е изненадващ, защото само чифт очи към нежността на погледа й и финия френски маниер, които стоят в основата на съвкупността от качества, необходими за съблазън пред камерата, е достатъчен, за да разберем защо модният свят истински е полудял по нея.

И за да я представим най-добре, нека го направи самата тя. В интервю и сесия за models.com, заснета от Стас Комаровски.



Как стартира кариерата ти като модел?
Откриха ме в гимназията, когато бях на 17, и ме попитаха дали искам да бъда модел. Тогава бях съсредоточена в образованието си, наблягах най-вече на математиката, така че предложението не ме впечатли особено. Скоро след това се преместих в Лион, вторият по големина град във Франция, за да продължа образованието си. Повечето химически фабрики и френски аптеки са позиционирани именно там, затова и отидох там да уча. Не след дълго една агенция ме откри и ми предложи оферта за снимки в Ню Йорк и, разбира се, казах да и отлетях с първия полет.

Ако не беше модел, щеше ли още да се занимаваш с химия?
По-скоро не. Преместих се в Ню Йорк, защото ми стана скучно. Обичам да пътувам, да се срещам с нови хора, да откривам нови неща и мисля, че ако бях залостена в някоя лаборатория, нямаше да съм щастлива.


Офели за Prada, пролет/лято 2014, автор: Стивън Мейзъл

Кога усети, че кариерата върви на пълни обороти?
Мисля, че беше по време на първата ми голяма модна седмица. Дефилирах за 40 модни къщи в рамките на един месец, сред които Chanel, Alexander Wang, Versace. На подиума се чувстваш наистина силен и това ми помогна истински да заобичам професията. След това снимах със Стивън Мейзъл, това беше една от първите ми големи сесии и определено най-значимата от всички. Благодарение на работата ми с всички тези талантливи и амбициозни хора, развих истинска страст към модата.



Кое беше първото нещо, което научи като модел?
Тежестта на това да си уверен в себе си. Трябва да се познаваш, да знаеш кой си и кои са твоите ценности. Мисля, че това е важно не само за кариерата на модел, но и по принцип в живота. Трябва да си уверен, когато срещаш нови хора и да се чувстваш прекрасно, защото това е силата, която ще те дърпа напред в живота.

Кога се чувстваш най-добре?
Когато дефилирам! Дизайнерите и стилистите работят така усърдно, за да изглеждат колекциите им както трябва. И какво може да бъде по-вълнуващо от това да дефилираш с аутфит, който никой преди теб не е обличал? Иначе обичам да си стоя вкъщи и да релаксирам в джинси Levi’s и широка тениска. За мен истинският лукс е времето.



Мислиш ли, че да си модел е лукс?
Успехът е лукс във всяка една професия или избор в живота. Считам се за късметлийка, защото имам възможността да работя с най-добрите фотографи и стилисти. Много се възхищавам на работата им.

Какво общо имат моделите помежду си?
Това, което ни свързва, е местенето в големите модни столици, където трябва да се оправяме напълно сами. Затова, макар и на крехка възраст, повечето момичета са много по-израснали от връстниците си. Трябва да бъдем много отговорни и уверени, защото тези качества ни отличават от останалите.



Кой от френските навици не ти е чужд?

Грижата за кожата и здравето ми. Винаги нанасям щедро количество френски натурален крем на лицето си, пия много вода и се храня здравословно. Също така пия и вино, чашата с хубаво вино бързо оправя настроението ми. Когато става въпрос за стил и грим обаче, по-малкото е повече! Естествена коса, много лек макиаж и правилният чифт джинси са напълно достатъчни, за да изглеждаш свежа и красива.



Кое е любимото ти занимание, когато се връщаш във Франция?
Да виждам семейството си. Не разполагам с много свободно време, затова винаги, когато се прибирам, това е първото нещо, което правя.

Свикна ли вече с динамиката, с факта, че не знаеш какво предстои в следващите 3 дни?
По принцип съм много организирана и затова в началото много се дразнех, но вече го намирам за страшно вълнуващо, защото имам страхотна работа.



Не съществува друга индустрия като модната, където големите решения се взимат толкова близо до самата продукция.
В модата хората обичат предизвикателствата и им доставя удоволствие леко да си усложняват живота. И поради тези причини всичко се случва в последната минута и е доста стресиращо.

Често това води до невероятни резултати.
Мисля, че като цяло модата така работи. Всичко е в последната минута.
 

Prabal Gurung, Resort 2014


Prada Jewels


H&M


Tommy Hilfiger
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.