Следва

80 е щастливо число! Black Friday в Bulgaria Mall носи до минус 80 процента в над 80 магазина!

Те не ги крият! Звездите с лунички, една от друга по-сладки! СНИМКИ

Наричат притежателите им „целунатите от слънцето“ или „окъпаните в слънчеви бани“...

All fashion преди 8 години

Наричат притежателите им „целунати от слънцето“ или „окъпани в слънчеви бани“. Чак да им завиди човек, понеже какво по-хубаво от това слънцето да те целуне!?

Но, отвъд метафорите, луничките са просто доброкачествени и преходни пигментни образувания по кожата. Ммм, звучи по-сложно и далеч не толкова сладко, отколкото „слънчеви целувки“. Но си е така, на практика те са директният резултат от влиянието на ултравиолетовите лъчи (естествени или изкуствени), при който външният слой кожа се удебелява, клетките, произвеждащи меланин, нарушават своя режим на работа и организмът преминава в защитен режим, улавяйки вредните лъчи и превръщайки ги в тъмни петънца. Ето така всички щастливци са добили своята петниста визия.

Въпреки че на нас луничките винаги са ни харесвали, повечето от притежателите им не се хвалят с тях, а дори напротив - предприемат всякакви действия за премахването им или поне временното им заличаване. Съгласни сме, че понякога е наистина разбираемо и наложително, но когато става въпрос за неустоимо симпатични ситни петънца по носа и бузките, някакси хич не ни се иска да изчезват!

Интересен факт е, че според научни изследвания луничките по кожата са показател за повишената способност на организма да се противопоставя на стареенето. Оказало се е, че хората с многобройни пигментни петна имат по-различно устроени хромозоми, които защитават по-добре ДНК-то от външно въздействие и по този начин удължават срока на нейното съществуване. Oще една причина да ги харесваме сред стотиците други. 

И, макар че зимата не е сезонът на луничките, просто защото са великолепен ефект, стар и очарователен колкото света, класирахме най-известните жени с този супер сладък "недостатък".

Първо женският отбор, а в следващ материал - и мъжете. 
Да, луничките могат да бъдат и много секси! Ще видите!
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.