Следва

H&M и в Сливен от събота!

Men’s Exhibit: Jenny Schwarz и Мъжът в края на 2015-та

„Свалете си дрехите!“ Това е слоганът/призив, който стои начело на актуалната колекция Есен/Зима 2015 на модната дизайнерка Джени Шварц...

All fashion преди 8 години

„Свалете си дрехите!“ е слоганът/призив, който стои начело на колекция есен/зима 2015 на Джени Шварц. И смееш ли да не се подчиниш!?

Шварц е млада, но талантлива дизайнерка, която живее и работи в Лондон. Нейни неща са често част от реквизита на големите модни издания, а известният тв водещ Греъм Нортън се появява на екрана няколкократно с цели ансамбли Jenny Schwarz. Вдъхновението за колекциите й идва от прочутия й дядо-авантюрист, Йохан Шнайдер, който бил поръчков шивач в Бавария през далечната 1930 г. Именно разноликата същност на покровителя ù е това, което я подтиква да започне да създава мъжки облекла. Тя избира всяка една материя, стремейки се да преодолее пропастта между функция и форма, като балансира разликата между двете при всеки един детайл.

Това си личи и в последните й майсторски неща, които импликират по прекрасен начин нейното виждане за Мъжа в края на 2015 г. Дрехите имат двойно предназначение и пресичат границите на всекидневното използване. В модната линия се усеща пресечената точка на типично елегантната и официална визия с по-екстремния и спортен вид.

Тази симбиоза отеква в коприна, лен, деним и дори кашмир, които наблюдаваме върху изключително чаровния мъжки модел. Материите на моменти ни изглеждат леко утилитарно, но притежават луксозен блясък и бунтарски оттенък, които замъгляват съмненията ни.

А и винаги е удоволствие да видиш мъжки дрехи, създадени от жена. Просто си е друго!




















 

More All fashion