Следва

Туиги - емблемата на 60-те

Обувките на... Патриция Кирилова

Светски журналист, който има 14 години зад гърба си в тази област, собственик на модна агенция, водещ на ТВ...

Лица преди 15 години

Светски журналист, който има 14 години зад гърба си в тази област, собственик на модна агенция, водещ на ТВ предаване, добра майка.
Всичко това съчетава в себе си 38-годишната блондинка Патриция Кирилова.
За обувките, за светския живот и за себе си привлекателната дама ни разказа в съвсем новия си апартамент на по капучино.

V. S. Сама ли живееш, Патриция?
П. К. Какво да ти кажа, дъщеря ми е тук, сега ще я взема от училище, майка ми ми идва на гости. Приятели имам, но съм на мнение, че мъжът не трябва да е на гости при жената, а обратното.

V.S. Да започнем с обувките, ще показваш ли?
П.К.
Колко обувки да ви покажа? То е страшно… Купувам много, дори и такива, които не са удобни, но са много красиви!

Когато харесам нещо, не мисля – веднага го взимам. Защото ми се е случвало да си видя обувки, да не ги взема и после почти не мога да го преживея.
Имам обувки, които ми е жал да ги нося ей така, но имам и от другите.



 

V. S. Конкретна марка?
П. К.
Няма значение – трябва една обувка да изглежда аристократично секси, а не фолк секси. Нямам претенции към височините и вида на токчетата - интересува ме предната част.



 

V. S. Колко чифта заслужава един сезон?
П. К.
Няма значение. Ако имаш 10 чифта, които си носиш с кеф и ти се връзват на дрехите, нямаш нужда от повече. Аз имам всякакви цветове. Много обичам златни обувки. Има една марка Patricia R. – в много магазини в София ги има, но аз си купувам от Франция, в Кан като ходих - също.



 

V. S. Обувките си  до скъсване ли ги носиш или до омръзване?
П. К.
Зависи, ако е любима, я нося докрай. Ако е някоя, която съм купила за определена дреха или случай, мога да я изхвърля след седмица или да я дам на майка ми.

V. S. Историята на някои обувки?
П. К.
Тези белите, например, ми отнеха адски много време в един магазин, защото имах много бели и не ми бяха необходими. Но може би заради това, че са секси направени, с по-различни камъчета - тип шипове. Много са неудобни, но стоят хубаво.

V. S. От къде пазаруваш?
П. К.
Нямам определен магазин. Аз много бързо се паля и като минавам с колата през някой магазин мога да спра и да го взема. Не залагам на марката. В чужбина хората не се обличат според марката. Навън никой не носи Versace и Cavalli, защото това е скъпа конфекция. И не е стилно, това е кич. А нашите „звезди” ходят така облечени – ние можем само да им се подиграваме.

V. S. Какво му липсва още на светския живот?
П. К.
Стил. Много хора, които не са расли в семейства, които да ги възпитават като деца за начин на обличане, начин на поведение в обществото, се появяват в светския живот. Когато журналистът е по-интелигентен от тях е адски тъпо. Имаш чувството, че говориш с човек, който трябва да представиш пред хората като звезда, а той самият не може да те убеди в това. И това винаги ми е било пречка. А повечето журналисти, за да станат такива, са любопитни и любознателни, и по-интелигентни. В шоубизнеса и в светския живот има хора, които искат да станат на всяка цена известни и правят такива глупости, че ти идва да почнеш да внасяш морал в тези среди.

V. S. Какво определя една жена като секси?
П. К.
Излъчването, природата.

V. S. А един мъж?
П. К.
При мъжа е още по-страшно, защото повечето мъже нямат излъчване на мъж, такова, че да ти омекнат краката като го видиш.

V. S. Имаше ли фаворитка от 10-те претендентки за титлата Мис България?
П. К.
Даже не съм ги виждала как изглеждат.

V. S. Можеш ли да си позволиш да отсъстваш от светско събитие предвид някакво неразположение?
П. К.
Аз предпочитам да отида на събитие, което аз си организирам по някакъв повод. Както е сега Секс Бомба на годината на 23 март и партито на „Часът на блондинките”, което съвпада с моя рожден ден. Пропускам най-редовно светските събития. Това, че съм по-критична към хора, които си мислят, че са безконтролни в хайлайфа, ги научи, че трябва да се съобразяват с моето мнение. И ми казват: „Ти не си вече само светски журналист”.

V. S. С какво друго се занимаваш?
П. К.
С моята колега Нина направихме модна агенция – EuroModels.
И с моето предаване, естествено – „Часът на блондинките”, оказа се, че има адски голям интерес към него, по-различно откъм отношение към живота.

V. S. Ако топ 5 на българските блондинки изглеждат така: Венета Райкова, Сашка Васева, Ирен Онтева, Гала и Мария Игнатова, ти като светски репортер ще го оставиш ли така или ще го промениш? И как?
П. К.
Зависи в какво отношение. Ако търсим успяла жена и известна не за това, че ходи по светски партита и нищо не върши, а е ценна, защото е дала нещо – каквато е Венета Райкова. Ирен Онтева, аз лично, не бих я сложила в каквато и да е класация. Като жена е ОК, но тя е била само модел. Аз никога не съм смятала, че това е професия, с която една жена трябва да си губи времето. Освен ако не е на 20 години и иска да се поразходи и да я поснимат. В България няма моден бизнес, за какво да си дълго време модел – нито ще изкараш милионите на Наоми Кембъл, нито ще се прочуеш като нея. Сашка Васева – нямам нещо конкретно да кажа за нея. Не бих я сложила в класация, разбира се.

V. S. Мондьо или Евгени Минчев?
П. К.
Аз за Мондьо съм чувала, но не зная какво прави, може би пак коментари тип Евгени Минчев. Евгени има много острoумни попадения, когато реши, но това, което аз не бих правила на негово място, е да съм винаги с вдигнатия палец за хората, които ми дават парите.

V. S. Как се поддържаш?
П. К.
Разчитам на природата, каквото ми е дала. Знам, че е била благосклонна, защото не ми се налага да пазя диети. Мисля, че жените трябва да разчитат на природните маски – с мед, например.

V. S. Какво ти е отношението към пластичната хирургия?
П. К.
В България малко хора правят пластични операции, а за лице, още по-малко им се отдава. Мисля, че много хора искат да спечелят от това и стават пластични хирурзи. Всъщност, резултатите понякога са много страшни.

V. S. Имаш ли такава?
П. К.
Да, имам на бюста. Преди да си направя обаче, проучих всички българки, които са си правили, разпитах при кои доктори си струва да отидеш и накрая отидох при този, който видях, че е с най-естествена плът и най-качествена. Това е доктор, който не си прави реклама и се занимава от 20 години с това.

V. S. Защо жените изтървахме контрола над Fashion Police?
П. К.
Ами Денди – той какво да прави друго. Аз даже не съм го и гледала. Не мисля, че той диктува и някой се съобразява с него – той е един шут.

V. S. Определи себе си.
П. К.
Силен характер съм, това ми пречеше навремето. Сега правя каквото си искам и много хора се сърдят, но аз съм такава. „Нощен труд” е вестник, който никога не се е стремял да наложи мнение, а сме показвали грешките, преди да има „Господари на ефира”.

More Лица