Следва

Неузнаваема! Голямата Кейт Бланшет за Monopol

Детска София: Ателие 313 представя актуален прочит на приказката „Хензел и Гретел”

Театър Ателие 313 кани почитателите на кукленото изкуство да се насладят на един нов и актуален прочит на приказката „Хензел и Гретел“...

Events преди 8 години

Театър Ателие 313 кани почитателите на кукленото изкуство да се насладят на един нов и актуален прочит на приказката „Хензел и Гретел“. Спектакълът ще бъде представен на 21 ноември 2015 година – събота, от 11.00 часа и от 18.00 часа в Театър Ателие 313 (София 1330, кв."Красна поляна"ул."В.Д.Стоянов" до бл. 7). Гостува трупата на Драматично-Куклен Театър “Константин Величков“, Пазарджик. Постановката е подходяща за възрастни и за деца над 4 години.

Екипът включва известни на българските почитатели на изкуството имена. Автор на адаптацията и режисьор е Владислава Джамбазова, сценографи са Ива Гикова и Ивайло Николов, а оригиналната музика е дело на маестро Владимир Джамбазов.

Спектакълът е базиран върху едноименната приказка на Братя Грим и предлага различен поглед за цената на компромиса. В свят, доминиран от материалното, основните човешките ценности като любов, доброта и почтеност са подложени на сериозно изпитание. В ежедневието ни, отвсякъде ни дебнат примамливи захарни къщички, мними търговци и откровени шарлатани ни обещават живот, пълен с удоволствия. Вълшебната думичка е „пари”,“ коментира Владислава Джамбазова, автор и режисьор на постановката.

Заповядайте! Нека заедно открием малкото невидими ценности, останали в едно материално общество.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?