Следва

Четиво в четвъртък: "Обещавам ти провал" от Педру Шагаш Фрейташ

Картините на Густав Климт оживяха в инсталация на Инге Прадер

Чрез фотографските способности на Inge Prader, картините на известният художник Густав Климт се пренасят от 2D реалността към триизмерния свят с помощта на няколко модела и ефектен сценичен реквизит...

Events преди 8 години

Какво би било, ако някои картини оживяват. Може би ще бъде като в магическия свят на Хари Потър, където всеки картинен сценарий се променя постоянно от непрестанно движещите се фигури. Е, понякога това не е чак толкова невъзможно, зависи как се възприема думата „оживява“.

В случая чрез фотографските способности на Инге Прадер, картините на известният художник Густав Климт се пренасят от 2D реалността към триизмерния свят с помощта на няколко модела и ефектен сценичен реквизит.

По случай тазгодишното издание на Life Ball във Виена, едно от най-големите благотворителни събития в света, посветени на борбата със СПИН (HIV), фотографът Inge Prader избира да съживи всички най-известни рисувани персонажи на Густав Климт. Всеки, който познава картините на именития художник, в този момент най-вероятно би възкликнал „Дааааа!“

Е, и нашата реакция беше подобна, особено след като видяхме и невероятния резултат.

Внимателно позиращите модели и сложно изработените декори дублират сцени от най-емблематичните шедьоври на Климт, като " Смърт и Живот " и "Фризът на Бетовен ", отразявайки специфичните елементи в творчеството на твореца – златният оттенък, изключителната декоративност на формите и текстурите и разбира се, еротичните мотиви. Богато украсените костюми са представени наред с множество голи тела и мозаични декори, напомнящи едновременно за Рая и Ада. Едно истинско пиршество за очите и душата, носещо призрачна красота, внимание и майсторство! 

















Въпреки че тази естетска жива инсталация е по случай годишното грандиозно събитие във Виена, то с леко разочарование ще ви съобщим, че традиционният „Бал на живота“ се отменя. В началото на ноември организаторите съобщиха, че събитието няма да се състои през май месец 2016 г., както бе предвидено. Според запознати, причините едва ли са само организационни, както бе съобщено. Някои допускат, че не е изключено това да е стратегически ход, свързан с безпрецедентния мигрантски наплив от страните на Близкия Изток. Можем само да гадаем и да се успокоим, че съпътстващите събития като концерта Red Ribbon Celebration и „Обядът на първите дами” (First Ladies Luncheon) все пак ще се проведат.

През годините, сред гостите на пиршеството са били Вивън Уестууд и Саймън Костин, рок певицата Къртни Лав, актьорите Шарън Стоун, Линдзи Лоън и Били Зейн, както и попзвездите Джанет Джeксън и Рики Мартин.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?