Следва

Street Style вдъхновения: От нищо нещо - Normcore

Throwback Thursday: Историята на 192 чифта обувки

null

All fashion преди 8 години

Днес е четвъртък и по някаква неписана онлайн традиция, която спазват ползвателите на социални мрежи, и ние се връщаме във времето назад към спомените и към всички страхотни неща, които сме правили през изминалите години, горе-долу в същото безвремие, което цари в късно есенно време.

Вече със стабилен старт от шест
 Throwback-а, продължаваме да се ровим назад в страниците и да намираме още по-интересни истории, които обичаме, с които с гордеем и които обожаваме да си припомняме.

Днес се връщаме 5 години назад, за да си припомним вече разказаната история на 192 чифта обувки от наш кореспондент във Варна, чиято притежателка, Тиш, споделя, че вещите не я обсебват, а зареждат. 

Оригинална дата на публикуване: 14-10-2010

Тиш е артистична, забавна, обожава кучетата, книгите и кулинарията, и притежава скромната бройка от 192 чифта обувки. 

Последните заемат доста важно място в сърцето и спалнята й, прилежно подредени в различни по големина кутии и надписани с цветни лепящи листчета. 

Решихме да ги разгледаме по-отблизо и да анализираме обстойно как и защо се създава такава впечатляваща колекция.

V. S. Какво е усещането да имаш 192 чифта обувки?
Тиш: Не е нещо, с което да определям себе си. Цифрата е чисто статистическа, а не ориентир за притежание, бюджет, самочувствие или „шопингхолизъм“. Убедена съм, че има стотици жени, имащи много повече от мен, както и на стойност далеч надхвърляща тази, която аз си позволявам да заплатя за модел. Моята бройка значи само, че съм поредното момиче, което харесва обувките – в глобален и чифтов контекст. По-персонално, признавам си, че гледам на тях като на чист аксесоар, а не нещото, което ме дели с асфалта.



V. S. Кога разбра, че имаш по-специални чувства към обувките?
Тиш: Като дете получих първите си лачени обувки на малко токче, които държах в гардероба доста време, преди да се престраша да изведа навън. След първия път вече знаех силата им. Но може би още по-фрапантен спомен ми е, когато се наложи да се сменят гумичките на токчетата и, за съжаление, моите малки лачени обувки попаднаха в ръцете на некадърен “лекар”. Така или иначе моята обувна страст започна много по-късно – като студентка – горе-долу заедно с Милениума, без да си поставям олимпийски цели за достигане. Всичко е въпрос на химия и момент.

V. S. Защо точно обувки, а не чанти, колани, рокли примерно?
Тиш: До всяка една представителна обувка, седи и една горда и достойна чанта. Аз като жена, която трябва да е адекватна на „мултифункционалността“ и настоявам да съм подготвена за повечето изненади на денонощието, нося големи чанти. Понякога вътре в тях има неща, крайно конфиденциални за чужди погледи, но всяко нещо си има роля. И отвертката, и фенерчето, и четката за зъби, и кафявата захар.

V. S. Кои са ти най-най-любим
ите чифтове и защо?
.... Цялата история тук>>

 

More All fashion