Следва

Street Style вдъхновения: От нищо нещо - Normcore

Throwback Thursday: Историята на 192 чифта обувки

null

All fashion преди 8 години

Днес е четвъртък и по някаква неписана онлайн традиция, която спазват ползвателите на социални мрежи, и ние се връщаме във времето назад към спомените и към всички страхотни неща, които сме правили през изминалите години, горе-долу в същото безвремие, което цари в късно есенно време.

Вече със стабилен старт от шест
 Throwback-а, продължаваме да се ровим назад в страниците и да намираме още по-интересни истории, които обичаме, с които с гордеем и които обожаваме да си припомняме.

Днес се връщаме 5 години назад, за да си припомним вече разказаната история на 192 чифта обувки от наш кореспондент във Варна, чиято притежателка, Тиш, споделя, че вещите не я обсебват, а зареждат. 

Оригинална дата на публикуване: 14-10-2010

Тиш е артистична, забавна, обожава кучетата, книгите и кулинарията, и притежава скромната бройка от 192 чифта обувки. 

Последните заемат доста важно място в сърцето и спалнята й, прилежно подредени в различни по големина кутии и надписани с цветни лепящи листчета. 

Решихме да ги разгледаме по-отблизо и да анализираме обстойно как и защо се създава такава впечатляваща колекция.

V. S. Какво е усещането да имаш 192 чифта обувки?
Тиш: Не е нещо, с което да определям себе си. Цифрата е чисто статистическа, а не ориентир за притежание, бюджет, самочувствие или „шопингхолизъм“. Убедена съм, че има стотици жени, имащи много повече от мен, както и на стойност далеч надхвърляща тази, която аз си позволявам да заплатя за модел. Моята бройка значи само, че съм поредното момиче, което харесва обувките – в глобален и чифтов контекст. По-персонално, признавам си, че гледам на тях като на чист аксесоар, а не нещото, което ме дели с асфалта.



V. S. Кога разбра, че имаш по-специални чувства към обувките?
Тиш: Като дете получих първите си лачени обувки на малко токче, които държах в гардероба доста време, преди да се престраша да изведа навън. След първия път вече знаех силата им. Но може би още по-фрапантен спомен ми е, когато се наложи да се сменят гумичките на токчетата и, за съжаление, моите малки лачени обувки попаднаха в ръцете на некадърен “лекар”. Така или иначе моята обувна страст започна много по-късно – като студентка – горе-долу заедно с Милениума, без да си поставям олимпийски цели за достигане. Всичко е въпрос на химия и момент.

V. S. Защо точно обувки, а не чанти, колани, рокли примерно?
Тиш: До всяка една представителна обувка, седи и една горда и достойна чанта. Аз като жена, която трябва да е адекватна на „мултифункционалността“ и настоявам да съм подготвена за повечето изненади на денонощието, нося големи чанти. Понякога вътре в тях има неща, крайно конфиденциални за чужди погледи, но всяко нещо си има роля. И отвертката, и фенерчето, и четката за зъби, и кафявата захар.

V. S. Кои са ти най-най-любим
ите чифтове и защо?
.... Цялата история тук>>

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.