Следва

В търсенето на хубав блейзър

Men’s Exhibit: Стил урок за МЪЖЕ. Gilets, или Down vests, и как е добре да ги носят

След дългогодишно леко пренебрегване и стоене в периферията на тенденциите така добре познатия, плътен, мъжки елек най-накрая се присъедини към водещата редица в мъжките модни тренда за настоящия сезон...

All fashion преди 8 години

След дългогодишно леко пренебрегване и стоене в периферията на тенденциите така добре познатия шушляков плътен мъжки елек най-накрая се присъедини към водещата редица в мъжките модни трендове за настоящия сезон. В САЩ го наричат „gilet“, в Англия "down vest", но като цяло се възприема от западняците като мъжкия еквивалент на дамската жилетка.

Независимо дали ще е само найлон или в комбинация с друга материя, по-тънък или солидно ватиран, нещо по-изчанчено като дизайн или пък абсолютната класика, няма значение! Какъвто и да е стилът и предпочитанията, съчетано ли е с вкус и поне мъничко лудост, всичко е наред!

Днес подбрахме някои от най-свежите и стилни начини, по които мъжете избират да носят топлещото елече в студените дни!

Когато трябва да е официално











Тук Gilet-а се носи под връхната дреха (блейзър или палто). Така се получава интересен контраст в различните текстури и моментално се постига омекотяващ ефект на строгата визия. Оформен по този начин, аутфитът позволява на мъжа да носи по-формалния си официален костюм, с който ходи в офиса, но същевременно да не изглежда като типичния „костюмар“. Издърпването на ревера нагоре е задължително, момчета, знаете колко обичаме това!

Като акцент








Този начин за носене на шушляковия елек не акцентрира върху плюшения пълнеж или масивността на дрехата, водеща тук е изцяло кройката на елека, който трябва да бъде по-фин, а може и леко втален дори, за да е удобно и естетически приятно да се се носи под мъжко сако или леко яке. Би могъл да служи и като акцент, ако е подбран в по-ярък цвят.

Вместо връхна дреха







През по-топлите дни от есента и зимата елекът би могъл да замести плътната връхна дреха. Повечето подобни модели имат външни и вътрешни практични елементи - джобове и отвори за съхранение на различни аксесоари. Желателно е елекът да бъде в един неутрален цвят (черно, сиво, бяло), за да може да се включи в различни комбинации.

За по-топъл ефект









Липсата на ръкави прави елекът изключително податлив на наслояване, при което няма да се получи неприятното ограничаване на движенията и излишната натруфеност. Естествено, отново, ако всичко е подбрано, както подобава. Така елекът лесно се съчетава с якета с по-тесни ръкави. Всеки мъж, който се е опитвал да носи сако върху друг тип връхна дреха или пък обратното, знае за какво става въпрос – комфортът моментално изчезва! Е, с елека нещата могат да стоят различно.

On top











На някои дрехи обаче просто не им отива елек отдолу, затова - защо не отгоре. По-интересн случай от всичките възможни е този, при който елекът е по-къс от дрехата под него. При такъв вариант е нормално той да се носи разкопчан.

Шарено и по-шарено







Колкото по- цветни, шарени и текстурирани са шушляковите елеци, толкова повече се забелязват техните собственици. Ще бъде още по-добре обаче, ако пъстроцветните нюанси от елека бъдат повторени и в останалата част от облеклото. Така визията ще носи един цялостен дух, а няма да изглежда разпиляно и прекалено натруфено.

Експериментиране с текстурите









По-експериментаторски настроените комбинират изкуствените материи на елеците с естествените такива като велур и вълна например, но в плетен вариант. Плетивото винаги стои отлично, а гладката повърхност на елека просто умножава стилния ефект.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.