Следва

Всички носят... Високо вдигнатия кок

Добре е да се пробва: Пленяващо прекрасна коса с Dove Advanced Hair Series

Има едно нещо, което никога не излиза от мода и то е да се грижим за красивия си външен вид...

Hair преди 8 години

Има едно нещо, което никога не излиза от мода, и то е да се грижим за красивия си външен вид.

И понеже един от най-съществените и важни елементи от него е косата, решихме да изпробваме най-новата серия на Dove - Advanced Hair Series и да споделим с вас резултатите, които получихме в рамките на няколко седмици.

И останахме повече от очаровани...

ГЕРИ


И досега много добре си спомням момента, в който ме осени истината за това колко огромна роля играе косата в цялостната визия и във впечатлението, което човек оставя след себе си. Бях на около 13 и още тогава разбрах, че добрата грижа за нея стои в основата на страхотния външен вид, който прави приятно впечатление на всички.

Оттогава съм в търсене на най-добрите продукти и методи за поддържане и оформяне на здрава и красива коса. Пробвала съм доста различни шампоани, балсами и маски, които в определени моменти са били най-доброто за мен, но с течение на времето са се появявали такива, които ми дават повече.

Най-новото ми откритие e Dove Advanced Hair Series. Ползвам продуктите от серията само от 2 седмици, но резултата го видях още с първото измиване на косата. На първо място впечатление ми направи нежната мекота, която усетих след измиването с шампоан и суфле маската от серията Oxygen Moisture. Следваща стъпка - изсушаване, и косата ми, изненадващо за мен, действително има една идея повече обем, отколкото с продуктите, които съм използвала досега с тази цел. Ясно е, че когато излязох да я покажа на света, се движих и с една идея повече самочувствие от обикновено и доволна физиономия на лицето си. За това допринасяше и нежно приятният аромат, който ме следваше навсякъде до следващото измиване.

Трябва да спомена и това, че функционалността на опаковката много ми хареса - по-мека от обикновено и с отвора винаги стоящ надолу, за да може да се възползвам от него до последната капка. Браво!

МИГЛЕНА


Моментът, в който изхвърля опаковката на шампоана и маската, ми е най-неприятен. Защото се налага да си измисля заместител. И да повярвам в чудотворните средства за съживяване на изтощената ми коса още веднъж. Да прочета до последната буква от малкия шрифт опаковките на различни марки. И от скука накрая да хвана нещо, което евентуално не съм пробвала досега.

Когато преливам от енергия, бъркам разни домашни чудеса, останали в наследство като тайни рецепти от поколенията преди мен. В повечето случаи, чудото се състои в това да успея да отмия жълтъка и зехтина от главата си. И да прикрия аромата на салата, който се носи от косата ми изветсно време.

В най-мързеливите си моменти се оставям в ръцете на някой професионален фризьор, който да оформи косата ми, така че да може да изглежда ден-два хубаво. След като е стилизирана с една дузина продукти.

Разбира се, че като повечето жени обичам косата си. Искам да е лъскава, блестяща, влагата да не й влияе и изобщо да не изглеждам еднакво в три следобяд и в четири сутринта. Но истината е, че имам тънка и слаба коса и след като съм експериментирала много с цветовете по нея, състоянието й не е завидно.

Приятелка каза, че използва серия продукти за коса на Dove. Както споменах, освен в онези моменти на кулинария, която изсипвам върху главата си, не вярвам в чудеса. Затова избора на серията Dove Pure Care Dry Oil, разбира се предназначена за суха и тънка коса, не ме ентусиазира много.

Формулата е проста: измивам косата с шампоана, слагам балсам за две минути, отмивам и на подсушена коса нанасям масло, което да я пази от термална обработка и външни фактори. Свикнала съм да стоя доста повече с маски, да внимавам как нанасям разни продукти по краищата после, за да не я омазня и това ми се видя твърде простичко и бързо за изпълнение.

Затова и трудно ми се повярва, когато след като изсуших косата си, тя беше мека и падаше свободно. Без да стърчи и краищата да се заплитат, когато опитам да прокарам пръсти през нея. Усещането ми хареса. Определено. Пак я крия под шапка, когато навън вали. Но знам, че не е развалила формата си и освен това има такава изобщо, когато сваля шапката. Доволна съм , че мога да прибера бутилката със зехтина в шкафа и да се допитвам до нея само когато ми е необходима в кухнята.

А косата ми е мека и приятна на допир, без да е утежнена от излишни продукти. Значи “домашните маски” остават прибрани на дъното на шкафа за поколенията след мен. В случай на нужда...

ГЕРГАНА


Един ден се събудих на 30. И така вече няколко години. Почти четири. И докато се грижих дисциплинирано за лицето и тялото си, приоритетно за тях, осъзнах, че косата ми страда. Във времето, в което съм обичала, мразила, катерила планини, плувала в морета и океани, лежала по парещите пясъци, като блондинка, брюнетка, червенокоса, на опашка, на плитка или съвсем късо подстригана, с бретон или на път - много и различни пътища, бъркала саморъчно и пробвала десетки бабини, мамини, почти магьоснически отвари, за да я „лекувам”, примамвали са ме етикети и гръмки слогани, които обещават чудеса, тя не ми е прощавала нищо от това, което съм й причинявала. Изчезна блясъкът й и без да е суха, просто изгуби еластичност. Слава Богу, генетично не съм предразположена към ранно побеляване, но продължавам да я боядисвам, за да поддържам лъскавия ефект, който имат боите седмица след третирането. А това неминуемо води до още по-големи беди. Бавно, но сигурно! Тя пада, къса се и просто не изглежда добре.

Ужасно се зарадвах на продуктите, които отговорят на специалните й потребности, а именно - да е силна и жизнена, точно каквато съм и аз. Не крия, че имам нужда точно от Youthful Vitality - серията продукти от новата Advanced Hair Series на Dove, която има грижата да върне на косата ми младостта й. Да, точно младост е това, което й липсва. И не е защото съм на толкова, на колкото съм, макар че и това е от значение, просто защото много е преживяла.

Youthful vitality са 3 продукта. Шампоан, балсам и ВВ крем без отмиване. На етикета прочитам „подхранва безжизнената коса, чийто блясък леко се е поизгубил с времето. Насладете се на пълна и жизнена коса, която изглежда по-гъста.” И решавам, че това е моята късметлийска тройка за под и след душа. И така вече месец, защото съм влюбена в техния ефект.

Какво ми се случи всъщност. След първото измиване с шампоан Youthful Vitality в комбинация с балсам усетих косата си по-мека, но плътна, и сякаш доволна, тя падаше елегантно без да има нужда от допълнително стилизиращо средство. Натурална, точно както я обичам. Вече четири седмици и около седем измивания моята скъпа тъмнокестенява дълга и гъста коса се чувства прекрасно. Блясъкът е очевиден, текстурата й е приятна за галене, а загубата на цели снопове, когато я измивах и сресвах намаля драстично. Обичам времето с Dove Youthful vitality, защото вече се чувствам спокойна за резултата. Приятно ароматизирани, шампоанът и балсамът ми оставят и уханието на чистота за ден напред.

Почти винаги с мен от месец насам пък е BB кремът Youthful vitality, защото по всяко време, на съвсем суха коса, мога да се наградя с бляскава външност. Втрива се малко количество в краищата, добре е да се избягват корените, и косата се съживява. Като Спящата красавица от целувката на любовта. А Youthful vitality е нейният и моят приказен принц!
 



Новите   продукти се грижат за косата, която има специфични потребности. В три серии Pure Care Dry Oil - Шампоан, балсам и сухо олио за суха и лесно накъсваща се коса, Oxygen Moisture - за лъскава, подхранена коса и хидратация + до 95% повече обем, и Youthful vitality – шампоан, балсам и ВВ крем без отмиване, които подхранват безжизнената коса, чийто блясък леко се е поизгубил с времето, повишават здравината и обема и редуцира загубата на полезни хранителни вещества, гамата е всичко, от което косата ни има нужда.
 

More Hair