Следва

Първи номинации и светкавични елиминации в Big Brother All Stars

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 23 - 29 ноември

Пълното й име е Ив Джиън Джефърс-Купър (Eve Jihan Jeffers-Cooper), родена във Филаделфия. Но в света на хип-хопа формалностите не са нужни, а краткото име се помни по-лесно...

Events преди 8 години

Eve - концерт

Кога: 25 ноември, 20:00 часа
Къде: 4км Party Center

Пълното й име е Ив Джиън Джефърс-Купър (Eve Jihan Jeffers-Cooper), родена във Филаделфия. Но в света на хип-хопа формалностите не са нужни, а краткото име се помни по-лесно.

Особено когато си печелила "Грами" (с песента "Let me blow your mind" през 2002 г., дует с Гуен Стефани), правиш фурор с всеки свой албум и турне, а в останалото време... се снимаш в Холивуд.

Звездата на Ив изгря в самия край на 90-те в лейбъла на Д-р Дре, като още дебютът й "Let There Be Eve...Ruff Ryders’ First Lady" (1999) пожъна феноменален успех, ставайки едва трети албум на жена – рап изпълнител, който оглавява Billboard Top 200!

Последваха много сингли, ефектни видеоклипове и характерните за хип-хопа сътрудничества и дуети с имена като Фейт Евънс, Миси Елиът, Алиша Кийс, Гуен Стефани, Лудакрис, Шон Пол, Фарел.

Шоуто на EVE в София, освен че безспорно ще бъде голяма атракция за многобройните хип-хоп фенове, носи още един удивителен знак – с рапърката пристига и диджей Martin2Smoove, който забива в най-яките клубове като лондонския Ministry of Sound и Pacha на остров Ибиса!

Вход: билети на цени от 50 лева от Билетен център НДК, Онлайн на www.ticketpro.bg.

Whitesnake - концерт

Кога: 24 ноември, 20:00 часа
Къде: Арена Армеец

За първи път в София на 24 ноември, заедно с класиките "Is This Love", "Here I Go Again" и много други, ще имаме удоволствието да чуем суперхитовете от трите велики албума на Deep Purple - BURN, STORMBRINGER и COME TASTE THE BAND, в които участва Дейвид Ковърдейл.

Whitesnake е една от най-влиятелните и най-популярни групи в света на рокендрола, любима на няколко поколения. Неин основен двигател е вокалистът на Deep Purple Дейвид Ковърдейл. След поредица култови албуми и паметни концерти Whitesnake с гордост обявиха, че поемат през 2015 г. на ново световно турне ТHE PURPLE TOUR, което ще включва най-големите им хитове и песни от новия им албум "The Purple Album".

Дейвид Ковърдейл напуска Deep Purple през 1976 г. и две години по-късно основава Whitesnake. Музикалното му пътешествие преминава през тежък блус рок от края на 70-те с албуми като TROUBLE, LOVEHUNTER, READY AND WILLING, COME AN` GET IT, през експлозивното хард рок звучене и мултиплатинения SLIDE IT IN до смазващия едноименен WHITESNAKE, продал милиони копия.

Концертът в София е част от турнето на Whitesnake по представяне на дванайсетия им студиен албум The Purple Album от 2013 г.

 Gypsy Philharmonic Orchestra - 100-те унгарски цигулки

Кога: 24 ноември
Къде: НДК, зала 3

На 24 ноември слушаме GYPSY PHILHARMONIC ORCHESTRA или познатите ни, като „100 цигански цигулки“ – най-големият, цигански, симфоничен оркестър в света, който свири без ноти.

След, смъртта на легендарният диригент мистър Буфо, уникалните по своята същност музиканти, поставят ново начало с гостуването си в България, на 24 ноември 2015 г., в зала 3 на НДК. Под ръководството на новия диригент Lajos Sárközi Junior (Лайош Саркози младши) спектакълът е още по-неповторим по своята същност и мащабност. Очакват ни отново изпълнения на академично ниво, светкавични импровизации, вдъхновение и неподправена любов към музиката.

„Можеш да опияниш човек само с чаша вода, когато засвири циганска цигулка.“ – Унгарска поговорка. Точно така и въздействат GYPSY PHILHARMONIC ORCHESTRA – опияняващо и разтърсващо.
100 музиканти свирят в абсолютен синхрон, под диригентсвото на богат репертоар от класически произведения от Йоханес Брамс, Йохан Щраус, Джордж Бизе, Арам Хачатурян, Пабло де Сарасате, както и от неповторимият унгарски фолклор.

Оркестърът на”100-те цигулки” е уникален, защото от момента на създаването си прeз 1985 г., той не е сменял състава си. Оркестърът се състои от 60 цигулки, 9 виоли, 6 чела, 10 контрабаса, 9 кларинета и 6 чембали.

Talib Kweli - концерт

Кога: 27 ноември, 21:00 часа
Къде: Club MIXTAPE 5

Американската хип-хоп звезда Talib Kweli ще зарадва българските почитатели на истинския смислен и социален рап, с концерт на 27 ноември в столичния клуб Mixtape5.

Бруклинският рапър и изявен активист е и един от основателите на култовата група Black star, от където стартира и съвместната му работа с друг сериозен хип-хоп изпълнител Mos Def. Зад гърба си има над 5 издадени самостоятелни албума, в които си сътрудничи с едни от най-големите звезди на R&B и рап сцената като Miguel, Kаnye West, will.i.am и Mary J. Blige.

Мелодичният рап и силните му социални текстове печелят фенове из целия свят, a през август 2015 година, Talib зарадва почитателите си като изненадващо пусна за свободен даунлоуд в интернет най-новия си албум Fuck the money, част от който ще чуем и по време на изпълнението му в Mixtape5 през ноември.

Преди Talib на сцената ще се качат някой от най-талантливите изпъллнители на български хип хоп, които ще бъдат официално обявени през идните седмици.

Вход: билети може да закупите предваритело от мрежите на eventim.bg на цена от 25 лв. или на място в деня на концерта, на цена от 30 лв.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.