Следва

В офиса на... United Partners, последния етаж на София

Добрият малък бизнес: Бамбукови четки за зъби Nordics

Зад всеки голям или малък бизнес стои някаква идеална цел, която е неговият жизнен двигател...

All About Life преди 8 години

Зад всеки голям или малък бизнес стои някаква идеална цел, която е неговият жизнен двигател. В очите на създателя му, тази цел винаги е такава - изпълнена със забележителен смисъл и работеща за осъществяването на прекрасни идеи. За да стане такава и в очите на останалия свят обаче, тя трябва да му бъде представена така, че да бъде видяна и от другите през съзидателния поглед на създателя и да бъде разбрана нейната огромна полза. Всяко действие и всеки бизнес играе значителна роля за посоката, в която ще се развива нашият свят. А понякога зад един малък бизнес може да се крие ентусиазираният двигател, от който света има нужда и който го движи към положителна промяна.

Смеем да твърдим, че в малкия бизнес, който ви представяме днес, се крие огромен потенциал за такъв ентусиазиран двигател. Идеята е простичка и гениална в същото време - пресъздават един утвърден продукт, който ползваме всички ние всеки ден и който е един от най-големите замърсители на планетата. Те го правят от изцяло естествени материали, които нито ощетяват богатството на природата, нито я замърсяват с вредни синтетични вещества. Те наричат себе си Nordics и са първият изцяло български бранд за екологични и био-разградими бамбукови четки за зъби.

В същността на Nordics стои един малък екип от страхотни и предприемчиви хора, водени изцяло от идеята за екологичен начин на живот, които са решили да поемат мисията да провокират околните да последват положителния пример и да направят една малка, но съществена крачка към опазването на природата около нас. Nordics искат да насочат вниманието ни в една градивна посока, чиято основна цел е сближаването ни с природата и се надяват това да ни вдъхнови да я пазим, като се опитаме да живеем по-здравословно и природосъобразно. Показвайки алтернатива на традиционната идея за четка за зъби, те се стремят да допринесат не само за подобряване на хигиенните навици, но и да провокират идея за по-екологичен живот.

“Хората са толкова забързани в ежедневните задачи, че дори нямат време да помислят как могат да подобрят качествтото си на живот. Всички гонят срокове, гонят задачи и не остава време дори за глътка въздух навън. А „навън“ е истинската магия! И сме готови да се борим и подкрепяме всички идеи, които ни доближават до „навън“.”

Nordics са именно за активните хора, двигателите на промяната, които не следват, а проправят път напред.

Идеята им за екологични био-разградими четки за зъби е посрещната с голям ентусиазъм от всички и реализирането й не отнема много време. Четките Nordics представляват смесица от висококачествени материали с модерен дизайн в съчетание с духа на желанието за опазването на природата.

Водещият продукт на Nordics е четката им с Binchotan въглен, а идеята за използването на този специфичен въглен идва от факта, че той се е използвал от хилядолетия за фино филтриране на водата за пиене, както и за избелване на зъбите. Той е напълно безвреден и за разлика от твърде агресивния водороден пероксид, няма никакво негативно влияние върху зъбния емайл. Действа като абсорбира отлаганията по повърхността на зъба и предотвратява натрупването им в зъбен камък.

“Тези четки въплъщават в себе си желанието ни да материализираме в нещо малко и полезно модерното време, в което живеем.”

Nordics Bamboo е с дръжка от MOSO бамбук - единственият, бързорастящ сорт, който не се яде от пандите. Като едно от най-бързо растящите растения, той има изключителни регенеративни свойства и на практика не се налага изсичане на гори. 
 
В процеса на производство четката е подложена на топлинна обработка, за да се защити от микроби, а влакната на четката са от рециклиран висококачествен найлон на DuPont, който се разгражда в природата 20 пъти по-бързо от обикновените полиестерни влакна. Четката е с много мек косъм, който много нежно и щадящо почиства междузъбните пространства, без да нарушава зъбния емайл, а краищата й са изтънени, за да почистват добре и под венците. 



Отдалеч виждаме колко искрено загрижени са за здравето ни и чистотата на планетата, и това, че са първият такъв български бранд, ни кара да бъдем истински щастливи, че можем да ги подкрепим и да ви запознаем с тяхната страхотна идея и мото, което гласи:

"Всяка малка ежедневна стъпка води след себе си положителна промяна."



Ние вече сме убедени, че това е най-добрият възможен избор, затова отиваме на facebook страницата на Nordics и развълнувано си поръчваме по един комплект.
 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.