Плакатът утре

Париж отговори с изкуство. Не е лъжа, че като направим препратки към които и да е исторически събития и катаклизми, творчеството е безсмъртно...

Париж отговори с изкуство. Не е лъжа, че като направим препратки към които и да е исторически събития и катаклизми, творчеството е безсмъртно.

"След трагичните атентати, сме повече отвсякога убедени, че културата ще остане най-доброто средство в помощ към младите поколения срещу тъмните случки.” - споделиха в страницата си във фейсбук от организацията.

На ул."Еспланаде" в Париж изложиха печелившите постери от миналогодишното издание. Там, на улицата, за повече зрителен диалог. Темата е провокативна. Равноправието между половете. Къде са жените сред мъжете. Колко сме равни в общуването, в работата, пред институциите и пр. Постерите ще бъдат тема на разговор във Франция до 4-ти декември, а може би и след това. Изложбата ще продължи пътя си към Италия, Тунис и Мароко.

Наскоро се обявиха и резултатите от тазгодишния конкурс. Погледът този път е към достъпа до питейна чиста вода. Участниците бяха близо 5000. Как стига подборът до 10, само комисията си знае, която е в състав на 8 представители на различни медии от различни държави. Ето и снимка с печелившите артисти, заедно с бъдещите плакати.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.