Следва

С аромат на книга: "500 истини за зодиите" от изд. "Апостроф"

Плакатът утре

Париж отговори с изкуство. Не е лъжа, че като направим препратки към които и да е исторически събития и катаклизми, творчеството е безсмъртно...

Events преди 8 години

Париж отговори с изкуство. Не е лъжа, че като направим препратки към които и да е исторически събития и катаклизми, творчеството е безсмъртно.

"След трагичните атентати, сме повече отвсякога убедени, че културата ще остане най-доброто средство в помощ към младите поколения срещу тъмните случки.” - споделиха в страницата си във фейсбук от организацията.

На ул."Еспланаде" в Париж изложиха печелившите постери от миналогодишното издание. Там, на улицата, за повече зрителен диалог. Темата е провокативна. Равноправието между половете. Къде са жените сред мъжете. Колко сме равни в общуването, в работата, пред институциите и пр. Постерите ще бъдат тема на разговор във Франция до 4-ти декември, а може би и след това. Изложбата ще продължи пътя си към Италия, Тунис и Мароко.

Наскоро се обявиха и резултатите от тазгодишния конкурс. Погледът този път е към достъпа до питейна чиста вода. Участниците бяха близо 5000. Как стига подборът до 10, само комисията си знае, която е в състав на 8 представители на различни медии от различни държави. Ето и снимка с печелившите артисти, заедно с бъдещите плакати.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?