Следва

Обичта на известните: Брадли Купър и Ирина Шейк - първа официална поява

Стил урок на седмицата: Шалът, големият, топлият, и 5 красиви начина да го носим

Тенденциите идват и си отиват, но говорейки си за зима, уют и чай, готови смеем да се обзаложим, че тенденцията с...

All fashion преди 8 години

Тенденциите идват и си отиват, но говорейки си за зима, уют и чай, готови смеем да се обзаложим, че тенденцията с огромния шал скоро няма да си тръгне от умовете на модните инсайдъри, със сигурност не и този сезон. Основните правила за достойна стрийт стайл визия са: максимална дължина, обем и игра на пропорции, защото тук максимата "Колкото повече, толкова повече!" важи с пълна сила.

А още няколко допълнителни модни трикове разглеждаме по-подробно надолу...

Монохромно наслояване



Запознати сме с любимия принцип на зимата - наслояването на луксозни материи, а огромният, наподобавящ одеало шал в кореспондиращ ахроматичен тон е най-подходящият завършек към сивия костюм и строгото палто.

Архитектурен обем



Завъртайки хлабаво огромния шал няколко пъти около врата, получаваме готин акцент към визията, без никакви усилия.

Игра на тонове



При оцеляването на минусови температури големият кашмирен шал заема съществена роля. А друга идея за интересно комбиниране е съпоставянето на сходни цветове: тюркоазен шал върху тъмносиньо и получаваме страхотен color block акцент.

Топло към студено



Друго изключително добро решение е това с контраста топло-студено: топъл е шалът с етно мотиви, както и чорапките в бургундско; а студена по внушение е останалата част от аутфита - шапката, палтото и ръкавиците.

Ахроматичен микс



Не е нужно ръкавиците, шалът и шапката да са в един цвят, това е добре позабравено клише. Миксирайки различни материи и цветове, достатъчно е да се оставим в ахроматичната естетика - бяло, сиво и черно, за да сме сигурни, че грешки няма да има. Цветът на палтото е по избор, но ние лично много харесваме резултата с бежовия тренч.
 

More All fashion