Следва

Джулия Рестуан-Ройтфелд за H&M Conscious Exclusive

Детайли: Логата на кирилица и къде се разхожда новият тренд

Логоманията заявява все по-сериозно присъствие по дизайнерските дефилета, като винаги крещящите дизайни на Moschino и представителят на белгийската школа Демна Гвасалия за Vetements...

All fashion преди 8 години

Логоманията заявява все по-сериозно присъствие по дизайнерските дефилета, като винаги крещящите дизайни на Moschino и представителят на белгийската школа Демна Гвасалия за Vetements  са само част от последователите на вълната. Но не на това обръщаме внимание днес, а на скоро зародилия се тренд в Русия и Украйна, където посланията по дрехите се изписват на кирилица. Някои от най-забележителните първи опити забелязваме от есенно-зимните дефилета, а след киевската седмица на модата за пролет-лято 2016 трендът набира все по-голяма полулярност и почитатели, жадни за нещо различно от изтърканите надписи на английски.

Една от най-видните представителки на зараждащия се мини тренд е позиционираната в Киев Yulia Yefimtchuk, която отпечатва надписи от съветските лозунги, като например "С каждым днем все радостнее жить!" по ръчно изработените дрехи от колекцията си за есен 2015. Друг елемент, набрал голяма полулярност, е оранжевият гащеризон от пролетно-лятната й колекция 2016, с надпис ВЕСНА. Самата дизайнерка споделя за това начинание: "През 90-те в Източна Европа много силно се усещаше американската култура и надписите на английски ни заобикаляха отвсякъде. Сега мисля, че експериментите с кирилицата могат да родят доста интересни идеи."  Не можем да сме по-съгласни с твърдението й и ни харесва, че родната кирилица блазни фешън хората. На кирилските лога обърнаха внимание и западните колеги, особени привлечени от мистериозността на нечетимите за тях символи. Днешният малък тренд, който разглеждаме, е едно добро начало да се промени посоката на лого манията. 

На снимката горе: Poustovit


Yulia Yefimtchuk






Gosha Rubchinskiy есен 2015


Gosha Rubchinskiy есен 2015

Gosha Rubchinskiy


Jean Gritsfeldt


Walk of shame






More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.