Следва

Сарми с нахут и мащерка

Тайните на хората, които не се разболяват

Сезонът на гриповете е в големия си вихър и тъй като никой не обича да е болен, трябва да се погрижим за здравето си още сега...

Health преди 8 години

Сезонът на гриповете е в големия си вихър и тъй като никой не обича да е болен, трябва да се погрижим за здравето си още сега.

Как е въпросът и то по естетсвен и приятен начин, ето някои хитрини за бодър дух и здраво тяло: 

1. Студен душ

Студените душове помагат при липсата на енергия, мигрена, болки и проблеми с циркулацията на кръвта. Пробваме с малки дози, защото 10-минутен душ е приятен през лятото, но през зимата желанието ни да се откажем на първата минута е огромно, но можем да завършим с топъл. В случай, че имаме сърдечно-съдови проблеми, консултацията с лекар е задължителна, защото внезапен студен душ може да доведе до скок на кръвното налягане.

2. Масаж

Масажът определено е нашият фаворит, защото ни доставя едновременно удоволствие и в същото време намалява стреса, кръвното налягане и по този начин се изгражда вид имунитет. Всякакъв вид разтривка е полезен, стига да не си причиняваме болка.



3. Джинджифил

В продължение на векове джинджифилът изкоренява стомашните проблеми, включително запек. Съставките са изключително полезни и подобряват стомашно-чревния тракт. Правим си пресен чай от джинджифил или най-добре го ядем направо така. Здравословен и ефикасен е под формата на прах, сготвен или сушен.



4. Чисти ръце

Безспорно това е действие номер едно, което предприемаме веднага. Мръсните ръце пренасят какви ли не болести, включително салмонела и Е-коли. Измиваме си ръцете с обикновен сапун и топла вода за минимум 20 секунди. Енергично разтъркваме ръцете си, като почистваме внимателно и ноктите си. Подсушаваме с кърпа, която е различна за всеки член от семейството.

5. Витамин С и цинк

Цинкът пречи на вирусите да се размножават, а витамин С никога не е излишен, особено за хора с повишено ниво на стрес.



6. Чесън

Добрият стар боец срещу зли особи и болежки, Чесънът, е богат на антиоксиданти, които повишават имунитета ни. Освен това ежедневната му употреба увеличава здравето на сърцето ни. Миризмата му категорично е неприятна и отблъскваща, но здравето и красотата изискват жертви, а чесънът определено е супер храна, от която имаме огромна нужда през студените месеци.

7. Позитивно мислене

Безспорно е, че каквото се случва в съзнанието ни, влияе и на организма ни, тъй като душа и тяло са неделима части от едно цяло. Когато говорим за болести, негативните мисли и стресът често водят до нездравословно поведение, като например емоционално хранене, гняв, тревога. Слагаме розови очила и нагласяме умовете си на позитивно мислене, това е най-голямото ни спасение - да сме усмихнати и щастливи.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.