Следва

14-годишната щерка на Синди Крауфорд за Teen Vogue

Джулия Рестуан-Ройтфелд за H&M Conscious Exclusive

H&M се гордее с ново сътрудничество. Musée des Arts Décoratifs...

All fashion преди 8 години

H&M се гордее с ново сътрудничество. Musée des Arts Décoratifs в парижкия Лувъра е вдъхновението за новата колекция H&M Conscious Exclusive, която ще дебютира на 7 април по време на откриването на изложбата „Fashion forward – Three centuries of fashion“. За лице на кампанията е избрана Джулия Рестуан-Ройтфелд – парижки арт директор, моден експерт и лидер в областта на устойчивостта.

„За мен е чест да бъда посланик на такъв уникален проект. Мисля, че идеята да се създаде колекция, вдъхновена от историята на изкуството и модата, е брилянтна. Най-вече защото дрехите са изработени от иновативни и устойчиви материали, които са бъдещето на модата“, споделя Джулия Рестуан-Ройтфелд. Джулия е известна със своето характерно индивидуално чувство за стил, наследено от не по-малко великолепната й майка, и олицетворява непринудената, екологична, модерна и впечатляваща визия.


Гюстав Моро, La Toilette

За тази Conscious Exclusive колекция екипът от дизайнери на H&M работи в тясно сътрудничество с музея, за да почерпи вдъхновение както от музейните сбирки, представящи модата през вековете, така и от творбите на художници като Гюстав Моро. Резултатът е бляскава линия от модерни облекла, достойни за червения килим, обогатени с ненатрапчиво очарование и естетично историческо наследство.

„С тази колекция издигаме идеята за устойчивост до нови нива. Използвахме иновативни материали като мъниста и кристали от рециклирано стъкло и Denimite – материя, която се изработва от рециклиран стар деним, за да създадем съвременни модели с изтънчен чар“, споделя творческият консултант на H&M Ан-Софи Йохансон.

H&M ще бъде ексклузивен спонсор на предстоящата изложба, която ще включва избрани модели от архивите на H&M, в това число една визия от първата дизайнерска колаборация на H&M с Карл Лагерфелд от 2004 г. и една визия от новата колекция Conscious Exclusive.

Пълната колекция, която ще включва дрехи и аксесоари за жени, ще се появи на 7 април 2016 г. в около 180 магазина на H&M в цял свят, както и онлайн.






 


More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.