Следва

Четиво в четвъртък: "Младост" от Паоло Сорентино

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Четвъртък е и слагаме старт на приключението "намери филм" за хладните следобеди, вечери и сутрини на ноемврийса София...

Movies & TV преди 8 години

Четвъртък е и слагаме старт на приключението "намери филм" за хладните следобеди, вечери и сутрини на ноемврийса София. Обичаме я и такава - леко мрачна, ухаеща на зима и свежест и приканваща за дълга разходка, очаквайки всеки момент да западат снежинки по главите ни.

И скитайки така насам-натам, леко премръзнали, салонът отново ще ни приюти на топло, поне за известно време, че ще ни и забавлява. А тази седмица изборът от нови заглавия е богат, така че задачата е повече от лесна. Избираме на първо време поне един за утре вечер и сгряваме душите си на истински киномани с първия, който ни грабва вниманието от предложенията по-долу.

След това, щастливи, отпочинали и определено заредени с приятни емоции, се увиваме отново в топлия шал и бягаме по задачки, ако има такива, разбира се. 

Но сега, преди всичко, няколко минутки за чаша топло кафе и кино преглед: 

"Добрият динозавър" ("The Good Dinosaur")

Актьорите: анимация

Режисьорът: Пийт Зон

Сюжетът: "ДОБРИЯТ ДИНОЗАВЪР" поставя въпрос, датиращ от поколения насам: Какво би станало, ако предизвикaлият катаклизъм астероид, променил завинаги живота на Земята, не бе засегнал планетата, а гигантските динозаври не бяха измрели?

Забавна и вълнуваща история по оригинален сюжет, "ДОБРИЯТ ДИНОЗАВЪР" проследява историята на Арло, енергичен, 21-метров тийнейджър-апатозавър, с голямо сърце. Травмиращо събитие разтърсва спокойната общност на Арло и той поема на мисия, за да възстанови мира. Междувременно се сдобива с неочакван спътник – човешко момче на име Спот.

Премиерата: 27 ноември (България)

"Почти нормален" ("Irrational Man")

Актьорите: Ема Стоун, Хоакин Финикс, Джейми Блекли, Итън Филипс, Мередит Хагнър, Бен Розенфилд, Бетси Айдем

Режисьорът: Уди Алън

Сюжетът: Ейб Лукас е професор по философия, чиято воля за живот се събужда след като извършва екзистенциална постъпка. Скоро след като пристига да преподава в колежа на малък град, Ейб се обвързва с две жени: самотната професорка Рита Ричардс, която се надява той да я спаси от нещастния й брак, и най-добрата си студентка Джил Полард, която става и най-близката му приятелка.

Чиста случайност променя всичко, когато Ейб и Джил дочуват разговор между непознати, и се оказват въвлечени в неговия сюжет. Едва след като прави своя съзнателен избор, Ейб е в състояние да прегърне живота отново. Но това негово решение поражда ред събития, които ще се отразят завинаги на него, Джил и Рита.

Премиерата: 27 ноември (България)

"Аферим!" ("Aferim!")

Актьорите: Александру Биндя, Теодор Корбан, Тома Къцин, Александру Дабиджа, Луминица Георгиу, Виктор Ребенджюк

Режисьорът: Раду Жуде

Сюжетът: Източна Европа, 1835 г. Двама ездачи кръстосват из територията на Влашко. Приставът Костандин и неговият син търсят избягал циганин роб, подозиран, че има тайна връзка с жената на господаря. Костандин се отнася спокойно към ситуацията, подхвърляйки ободряващи афоризми, докато синът му гледа доста по-сериозно на света наоколо.

По пътя двамата срещат хора от различна националност и религия: турци, руснаци, християни, евреи, румънци и унгарци. Всеки демонстрира предаваните от поколение на поколение предразсъдъци спрямо останалите. А когато циганският роб е намерен, приключението тепърва започва...

Премиерата: 27 ноември (България)

"Мостът на шпионите" ("Bridge Of Spies")

Актьорите: Себастиан Кох, Остин Стоуел, Алън Алда, Ив Хюсън, Били Магнусен, Ейми Райън, Том Ханкс, Мак Райланс

Режисьорът: Стивън Спилбърг

Сюжетът: Драматичният трилър, чието действие се развива на фона на поредица исторически събития „МОСТЪТ НА ШПИОНИТЕ“, разказва за Джеймс Донован, застрахователен адвокат от Бруклин, който се озовава в центъра на Студената война, когато ЦРУ го наема като защитник по време на преговорите за освобождаването на заловения американски пилот на U-2.

Премиерата: 27 ноември (България)

"

"Тиха нощ, луда нощ" ("Love the Coopers")

Актьорите: Оливия Уайлд, Алекс Борстийн, Антъни Маки, Даян Кийтън, Ед Хелмс, Джон Гудман, Мариса Томей, Аманда Сайфред, Алън Аркин

Режисьорът: Джеси Нелсън

Сюжетът: Шарлот Купър (Даян Кийтън) има едно простичко желание ... семейството и да запази спомена за една перфектна Коледа. Но четири поколения от рода Купър, под един покрив, е всичко друго, но не и перфектно.

Уютът и радостта няма да дойдат лесно – ще падне много сняг, ще лети храна и неочаквани гости ще се присъединят. Но първо, Коледни призраци от минало, настояще и бъдеще ще надигнат глава, докато всеки от семейството се опитва да се прибера за празника...

Премиерата: 27 ноември (България)

More Movies & TV