Следва

Стил урок на седмицата – Черното. Както го носи Мишел Лами

Кой кой е в модата днес - GANT

Как се поддържа баланс между над 60-годишна традиция и неутолимия глад за иновация на съвременния модерен...

All fashion преди 8 години

Как се поддържа баланс между над 60-годишна традиция и неутолимия глад за иновация на съвременния модерен човек? Доста трудно, бихме казали, но един такъв успешен пример виждаме в лицето на GANT. Обичаният американски бранд умело лавира между здравата си като стомана основа и постоянно заливащите пазара нови изисквания и тенденции, за да запази дългогодишното си влияние и днес. А трогателната история за любов, постоянство и добър бизнес протича така...

Бърнард Гант, родом от Украйна, имигрира в САЩ през 1914-та и започва своето образование с идеята да се развива като фармацевт. Животът като имигрант, разбира се, не е лесен и той започва вечерна работа във фабрика за дрехи в Ню Йорк. Това иконично за кариерата му място ще го свърже не само с истинската му страст, но и с любовта на живота му. Във фабриката Бърнард шие яки за ризи, а бъдещата му съпруга е специалист по копчета.


Кампаниите на GANT Shirtmaker 

Скоро след първата си среща, двойката започва самостоятелен бизнес, познат като GANT, шиейки ризи за други марки и не след дълго, името и изключителното майсторство в работата им стават разпознаваеми сред ценителите в бранша. Това, което прави ризите им невъзможни за объркване, е зашитото "G" в долния ъгъл на гърба на всяка една от тях, което в последствие се превръща и в логото на бранда.


Експлозия на цветовете, Gant през 50-те

Официалното създаване на GANT, такъв, какъвто го познаваме днес, става през 1949 г., когато синовете на двойката се включват в семейния бизнес след служба във Втората световна война. Семейството популяризира яките с допълнително закопчаване, иновативното вътрешно плисе и тяхното лично изобретение locker loop (парченце плат, оформено като малка кукичка на гърба на ризата). Иновациите на младия американски бранд бързо печелят все повече и повече почитатели и затвърждават в цял свят американската естетика по отношение на модата.


Gant, 70-те години



Семейство Гант продава бизнеса през 1967 година и оттогава насам разрастването в световен мащаб е налице. GANT днес не е просто моден бранд, а начин на живот: в голямото си семейство приютява мъжки и дамски линии, аксесоари, обувки, аромати и аксесоари за дома.



Един от многото отговорни за успеха на GANT е Кристофър Бастен, доскорошен креативен директор на бранда, от 2005-та до октомври тази година. Той поема нелеката задача да пусне отново на пазара линията GANT Rugger, както и да помисли за иновативни маркетингови стратегии за разрастване, които, очевидно, работят повече от добре. Заместник на Бастен се очаква да заеме позицията до края на тази година, а говорители на бранда споделят, че Кристофър искрено ще липсва на екипа.


Gant, есен-зима 2015



Gant, есен-зима 2015





За есен-зима 2015 GANT остава верен на естетиката си: изчистени линии, известна строгост, прав и тесен силует. Линиите и за дамската, и за мъжката колекция са три: Nouveau Prep, където американският стил среща европейската изтънченост в младежка динамика и колежански цветове от черно, сиво и беж; Winter Shores и домашният уют на пухкавия пуловер и карираното яке; както и Winter Whites, където луксът е движещата сила в меланжа от кожа, кашмир, коприна и празнично настроение.

GANT в България може да бъде намерен в двата бутика на марката - на Солунска 37 - GANT WOMEN, и на Солунска 63 - GANT MEN.

Чети още: 
Кой кой е в модата днес: Karen Millen
Кой кой е в модата днес - Patrizia Pepe
 

More All fashion