Следва

Стил урок на седмицата – Черното. Както го носи Мишел Лами

Кой кой е в модата днес - GANT

Как се поддържа баланс между над 60-годишна традиция и неутолимия глад за иновация на съвременния модерен...

All fashion преди 8 години

Как се поддържа баланс между над 60-годишна традиция и неутолимия глад за иновация на съвременния модерен човек? Доста трудно, бихме казали, но един такъв успешен пример виждаме в лицето на GANT. Обичаният американски бранд умело лавира между здравата си като стомана основа и постоянно заливащите пазара нови изисквания и тенденции, за да запази дългогодишното си влияние и днес. А трогателната история за любов, постоянство и добър бизнес протича така...

Бърнард Гант, родом от Украйна, имигрира в САЩ през 1914-та и започва своето образование с идеята да се развива като фармацевт. Животът като имигрант, разбира се, не е лесен и той започва вечерна работа във фабрика за дрехи в Ню Йорк. Това иконично за кариерата му място ще го свърже не само с истинската му страст, но и с любовта на живота му. Във фабриката Бърнард шие яки за ризи, а бъдещата му съпруга е специалист по копчета.


Кампаниите на GANT Shirtmaker 

Скоро след първата си среща, двойката започва самостоятелен бизнес, познат като GANT, шиейки ризи за други марки и не след дълго, името и изключителното майсторство в работата им стават разпознаваеми сред ценителите в бранша. Това, което прави ризите им невъзможни за объркване, е зашитото "G" в долния ъгъл на гърба на всяка една от тях, което в последствие се превръща и в логото на бранда.


Експлозия на цветовете, Gant през 50-те

Официалното създаване на GANT, такъв, какъвто го познаваме днес, става през 1949 г., когато синовете на двойката се включват в семейния бизнес след служба във Втората световна война. Семейството популяризира яките с допълнително закопчаване, иновативното вътрешно плисе и тяхното лично изобретение locker loop (парченце плат, оформено като малка кукичка на гърба на ризата). Иновациите на младия американски бранд бързо печелят все повече и повече почитатели и затвърждават в цял свят американската естетика по отношение на модата.


Gant, 70-те години



Семейство Гант продава бизнеса през 1967 година и оттогава насам разрастването в световен мащаб е налице. GANT днес не е просто моден бранд, а начин на живот: в голямото си семейство приютява мъжки и дамски линии, аксесоари, обувки, аромати и аксесоари за дома.



Един от многото отговорни за успеха на GANT е Кристофър Бастен, доскорошен креативен директор на бранда, от 2005-та до октомври тази година. Той поема нелеката задача да пусне отново на пазара линията GANT Rugger, както и да помисли за иновативни маркетингови стратегии за разрастване, които, очевидно, работят повече от добре. Заместник на Бастен се очаква да заеме позицията до края на тази година, а говорители на бранда споделят, че Кристофър искрено ще липсва на екипа.


Gant, есен-зима 2015



Gant, есен-зима 2015





За есен-зима 2015 GANT остава верен на естетиката си: изчистени линии, известна строгост, прав и тесен силует. Линиите и за дамската, и за мъжката колекция са три: Nouveau Prep, където американският стил среща европейската изтънченост в младежка динамика и колежански цветове от черно, сиво и беж; Winter Shores и домашният уют на пухкавия пуловер и карираното яке; както и Winter Whites, където луксът е движещата сила в меланжа от кожа, кашмир, коприна и празнично настроение.

GANT в България може да бъде намерен в двата бутика на марката - на Солунска 37 - GANT WOMEN, и на Солунска 63 - GANT MEN.

Чети още: 
Кой кой е в модата днес: Karen Millen
Кой кой е в модата днес - Patrizia Pepe
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.